'The Boy and the Heron', een van de meest fantasierijke films van de beroemde Hayao Miyazaki (Spirited Away, My Neighbor Totoro) - Actueel Cinema

   - 
'The Boy and the Heron', een van de meest fantasierijke films van de beroemde Hayao Miyazaki (Spirited Away, My Neighbor Totoro)

De beroemde Hayao Miyazaki (Spirited Away, My Neighbor Totoro) is terug met “The Boy and the Heron”, een van zijn meest fantasierijke films. “The Boy and the Héron” is Miyazaki’s nieuwste film sinds het Oscargenomineerde The Wind Rises (2013) en is opnieuw autobiografisch geïnspireerd.

Synopsis:

Mahito, een jongen die verlangt naar zijn moeder, stapt in een wereld die gedeeld wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld, vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante. 
“The Boy and the Heron” is een semi-autobiografische fantasie die het leven, de dood en creatie verkent, als een eerbetoon aan vriendschap, uitgedacht door de 82-jarige Hayao Miyazaki. Verder komen in deze nieuwe creatie veel van Miyazaki's geprefereerde thema's - eenzaamheid, angst, verdriet - terug met zijn kenmerkende verbeeldingskracht en onderliggende reflectie over de Japanse geschiedenis.

Bij elk van Miyazaki’s films, vanaf de release van Princess Mononoke (1997), vraagt met zich af of het al dan niet Miyazaki’s laatste meesterwerk zou zijn. En of “The Boy and the Heron” dit nu al dan niet is, deze creatie is hoe dan ook is het een verbluffende toevoeging aan een van de meest iconische animatiefilmografieën.

The Boy and the Héron verschijnt op 1 november in de Belgische cinemazalen. Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde cinema.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
The Boy and the Heron

The Boy and the Heron

Drama, Avontuur, Animatie Film  Regie: Hayao Miyazaki Met: Soma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura The Boy and the Heron is Miyazaki's eerste film sinds het Oscargenomineerde The WindRises en is opnieuw een autobiografisch geïnspireerd, complex enfantasierijk epos. Mahito, een jongen die verlangt naar zijn moeder, stapt ineen wereld die gedeeld wordt door zowel de levenden als de doden. In... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: