Un Beau Matin: Een pakkende film van Mia Hansen-Love, een ontroerend portret van een jonge vrouw op een kruispunt in haar leven - Actueel Cinema

   - 

Op 19 oktober verschijnt Un Beau Matin van Mia Hansen-Love met Léa Seydoux en Melvil Poupaud in de Belgische bioscoopzalen. 

In de winter van 2019-2020 schreef Mia Hansen-Love het script voor de film deels geïnspireerd door de ziekte van haar vader, terwijl hij nog leefde. Het verhaal evolueerde in een pakkende film over een vrouw die haar zieke vader bezoekt.

Sandra komt regelmatig op visite bij haar vader Georg die aan dementie. Samen met haar familie begint ze aan een moeilijke zoektocht naar een woonzorgcentrum of ziekenhuis waar Georg zijn verdere dagen kan slijten. Ze komt haar oude vriend Clément tegen met wie ze het contact verloor. Ondanks dat hij een relatie heeft, beginnen de twee een passionele affaire.

Mia Hansen-Løve schreef de rol van Sandra met Léa Seydoux in gedachten. En dat zie je! Het verhaal wordt dan ook magnifiek tot leven gebracht dankzij haar en Melvil Poupaud.

Un Beau Matin werd door Europa Cinemas uitgeroepen tot beste Europese film.

Daarnaast werd Un Beau Matin ook vertoond op het filmfestival van Cannes. Dit festival kende Mia Hansen-Løve reeds goed want haar eerdere creaties Bergman Island (2021) en Tout est pardonné (2007) werden er ook al vertoond.

Un Beau Matin is tevens geselecteerd voor de officiële competitie van het Film Fest Gent.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
Un Beau Matin

Un Beau Matin

Drama  Regie: Mia Hansen-Løve Met: Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud Sandra komt regelmatig op visite bij haar vader Georg die aan een neurodegeneratieve ziekte lijdt. Samen met haar familie begint ze aan een moeilijke zoektocht naar een woonzorgcentrum of ziekenhuis waar Georg zijn verdere dagen kan slijten. Ze komt haar oude vriend Clément tegen met wie ze het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: