The Northman: een epos vol actie met een ongelooflijke cast - Actueel Cinema

   - 

Na het wereldwijde succes van de Viking- en Viking Valhalla-reeksen, pakt Hollywood dit legendarische tijdperk aan met een meesterlijke film: een plot gebaseerd op wraak, een prima cast, adembenemende landschappen en een uitstekende regisseur (Robert Eggers, die The Witch en The Lighthouse maakte).

Het verhaal

Prins Amleth staat op het punt een man te worden wanneer zijn vader op brute wijze wordt vermoord door zijn oom, die de moeder van de jongen ontvoert. Twee decennia later, is Amleth een Viking die Slavische dorpen aanvalt. Maar bovenal is hij bereid alles te doen om de dood van zijn vader te wreken. 

In de film spelen Alexander Skarsgård (Tarzan) als Amleth, Nicole Kidman als de koningin (en Amleth's moeder) en Ethan Hawke als zijn oom. Maar dat is nog niet alles, Anya Taylor-Joy, William Dafoe, Björk of Bill Skarsgård (It, The Eternals) maken ook deel uit van de cast.

En terwijl zijn eerste twee films nogal intimistisch waren, heeft Robert Eggers veel plezier en wisselt hij epische gevechtsscènes vakkundig af met momenten van spanning. Een puur genot!

Vanaf 20 april kan je de film gaan kijken in de bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
The Northman

The Northman

Actie, Thriller, Historische film  Regie: Robert Eggers Met: Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy,... 'The Northman' volgt een Noorse prins, Amleth genaamd. Als zijn vader op een dag wordt vermoord, zint hij op wraak. Tijdens zijn jacht op de moordenaar zal hij echter door diepe dalen moeten gaan.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: