Belgische coproductie 'Titane' vertoond in competitie - Actueel Cinema

   - 

De Belgische coproductie 'Titane' van de Franse regisseuse Julia Ducournau is dinsdag, in het tweede helft van de avond, vertoond in competitie in Cannes. De film dingt mee naar de Gouden Palm. 

Ducournau maakte in 2016 in Cannes indruk met haar debuut 'Raw' ('Grave' is de Franse release), een horrorfilm over een jonge studente die van vegetariër in kannibaal verandert. Dit jaar keert Ducournau terug met het verhaal van een vader die zijn al tien jaar vermiste zoon terugvindt, na een reeks onverklaarbare misdaden. Voor 'Titane' werkt Ducournau opnieuw met Garance Marillier, de hoofdrolspeelster uit 'Raw'. Ook van de partij is de bekende Franse acteur Vincent Lindon. Enkele andere films in competitie in Cannes zijn 'Les intranquilles' van Joachim Lafosse, "Annette" van Leos Carax, "Verdens verste menneske" van Joachim Trier, "Benedetta" van Paul Verhoeven, "Lingui" van Mahamat Saleh Haroun (Belgische coproductie), "The French dispatch" van Wes Anderson, "Petrov's flu" van Kirill Serebrennikov en 'Flag day' van Sean Penn. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
Titane

Titane

  Regie: Julia Ducournau Met: Vincent Lindon, Agathe Rousselle,... Na een reeks onverklaarbare misdaden vindt een vader zijn zoon terug die al 10 jaar vermist is. Titanium: een metaal dat zeer goed bestand is tegen hitte en corrosie, waardoor zeer harde legeringen ontstaan.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: