Gouden Palm-winnaar Michael Haneke gaat tv-reeks maken - Actueel Cinema

   - 

De Oostenrijkse regisseur Michael Haneke, die een Oscar en een Gouden Palm won voor zijn film 'Amour' (2012), gaat zich op het kleine scherm concentreren; de man zal met het Engelstalige 'Kelvin's Book' voor de eerste keer een tv-serie maken. Dat meldt entertainmentmagazine The Hollywood Reporter. 

De tiendelige reeks zal het verhaal vertellen van een groepje jongeren in een dystopische nabije toekomst. Na een vliegtuigcrash komen ze te weten hoe slecht de wereld eraan toe is. "Na tien tv-films en twaalf bioscoopfilms wilde ik eens een langer verhaal vertellen", verklaarde Haneke.

Haneke is één van de meest gelauwerde regisseurs van Europa. Hij won twee keer de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, voor 'Das weiße Band' (2009) en Amour (2012). Die laatste won tevens de Oscar voor beste buitenlandse film in 2013. Zijn werken bieden vaak een grauwe, dystopische kijk op de samenleving, zowel in heden, verleden als toekomst. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: