Van Pynchon tot Pinocchio, de spreidstand van Thomas Anderson ! - Actueel Cinema

 

De Californische regisseur Paul Thomas Anderson werkt op dit ogenblik aan het scenario voor een live-action versie van het sprookje Pinocchio… Robert Downey Jr. zou er in de huid kruipen van Geppetto.

Befaamd en geloofd voor zijn excentrieke, eerder voor een gewaarschuwd publiek bestemde, films (Hard Boogie, Boogie Nights, There Will Be Blood, …), voor zijn onafhankelijke ingesteldheid, of zijn werk flirtend met kunst en essays (Punch-Drunk Love, Inherent Vice), Paul Thomas Anderson verrast ons opnieuw… deze keer door een live-action versie te regisseren van Carlo Collodi’s, door Disney bekend geworden, sprookje.

Het is trouwens voor deze laatste dat P.T. Anderson werkt. Opmerkelijk, gezien het succes van Maleficent en Cinderella moet de druk toch zeer voelbaar zijn en dat is nu net wat Anderson haat. Maar goed, we blijven positief, alles zal wel goed verlopen. Het feit dat Robert Downey Jr. meewerkt wilt al veel zeggen. De twee sterren zijn al lang bevriend en steeds op zoek naar samenwerkingen, na de gemiste afspraakt voor Inherent Vice.

Allemaal voorwaarden die we graag werkelijkheid zouden willen zien worden !

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: