De 10 beste sportdocumentaires ooit gemaakt

Waan jezelf een ware topsporter of krijg op zijn minst het gevoel dat je (mentaal) met sport bezig bent met deze 10 legendarische sportdocumentaires.
De 10 beste sportdocumentaires ooit gemaakt

Nieuwe documentaires, zowel in de vorm van series als films, blijven als paddenstoelen uit de grond schieten!
 
Ben jij ook helemaal (opnieuw) in de ban van basketbal sinds je The Last Dance keek? En ben jij nog steeds onder de indruk van de ongelofelijke prestaties van Karel Sabbe sinds je Out There keek?
 
Onze sportmogelijkheden zijn vandaag de dag sterk beperkt. Maar het ruime aanbod aan sportdocumentaires kan dit gemis aan een breder gamma sporten misschien toch een tikkeltje verzachten? 

Waan jezelf een ware topsporter of krijg op zijn minst het gevoel dat je (mentaal) met sport bezig bent met deze 10 legendarische sportdocumentaires.

The Last Dance - Documentaire
1

The Last Dance

Documentaire | 1 seizoen(en)  | 11 aflevering(en)
2020
Regie: Mike TollinMet: Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman,...Een 10-delige documentaire die het onvertelde verhaal van Michael Jordan en de Chicago Bulls dynastie beschrijft met zeldzame, nooit eerder vertoonde beelden en geluiden van het kampioenschapsseizoen 1997-98 - plus meer dan 100 interviews met beroemde figuren en de grootste namen uit het basketbal.
This Is Football - Documentaire
2

This Is Football

Documentaire | 1 seizoen(en)  | 6 aflevering(en)
2019
Met: Pierluigi Collina, Lionel Messi, Pep Guardiola,...Een emotioneel geladen, zesdelige documentaire, die de buitengewone impact van voetbal op de wereld onderzoekt. Van de straten van Delhi tot de velden van het naoorlogse Rwanda en de velden van de Champions League, deze wereldberoemde serie vertelt een uniek verhaal over het spel en zijn kracht om... Verder lezen...
Eat. Race. Win. - Documentaire
4

Eat. Race. Win.

Documentaire | 1 seizoen(en)  | 6 aflevering(en)
2018
Regie: Christof BoveMet: Hannah Grant & Hannah GrantEET. RACE. WIN. is een avontuur achter de schermen in het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld: De Tour de France. De Queen of Performance Cooking, Chef Hannah Grant, neemt u mee op haar race binnen de race als ze prestatievoedsel voor het Australische pro-wielerteam, Orica-Scott. Hannah... Verder lezen...
Last Chance U - Documentaire
5

Last Chance U

Documentaire | 5 seizoen(en)  | 39 aflevering(en)
2016
Regie: Greg WhiteleyIn een docuserie die op een van de vruchtbaarste rekruteringsgronden van het NCAA-voetbal wordt geplaatst, proberen jongens met rode vlaggen hun waarde op het veld en in de klas te bewijzen.
Losers - Documentaire
6

Losers

Documentaire | 1 seizoen(en)  | 10 aflevering(en)
2019
In een "winning is everythins" maatschappij; hoe gaan we om met mislukkingen? In deze serie worden atleten geprofileerd die de doodsstrijd hebben omgezet in een menselijke triomf.
Cheer - Documentaire
8

Cheer

Documentaire | 2 seizoen(en)  | 15 aflevering(en)
2020
Met: Monica Aldama, Gabi Butler, Morgan Simianer,...De inzet op de mat is hoog, maar voor deze cheerleaders is het enige wat brutaler is dan hun trainingen en uitzonderlijker dan hun prestaties, de verhalen van tegenspoed en triomf achter de atleten zelf.
 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: