Brooklyn Nine-Nine S03, Vinyl, Mr Robot, Killjoys… uw series review. - Review Series

    
Review
Brooklyn Nine-Nine S03, Vinyl, Mr Robot, Killjoys… uw series review.

Muziek is weer een krachtig element in de nieuwste series, en dat allemaal met een heuglijke noot ! (of, volgens ons, toch eerder geluk !). We hadden het eerder al gehad over The Get Down van Baz Luhrmann, over de overgang van disco naar hip-hop (rap, graffiti, battles, …) en over Roadies, een brave productie met een « indie » vibe, die de wereld van het technische team bij tournees toont. The Get Down kan hier en daar wat minpuntjes bevatten, toch hebben we er van kunnen genieten, dit in tegenstelling tot Roadies, die ons een wat flauwe indruk naliet…

Martin Scorsese heeft zich, in samenwerking met Mick Jagger, de zanger van The Rolling Stones, ook aan het muzikale genre gewaagd… deze keer in de vorm van een fictiereeks (en geen documentaire zoals hij voor de geschiedenis van de Blues had gedaan). Vinyl brengt ons een beeld van de uitzinnige jaren 1970, de creativiteit, drugs, seks en intriges (die neigen naar het gangsterisme) uit de muziekindustrie en dat doorheen het personage van producer Richie Finestra. Het geheel werkt goed en was op weg naar een tweede seizoen, tot, 4 maand later, alle hoop vervloog : HBO zal het tweede seizoen van Vinyl niet financieren.

Beoordeling : 7.5/10 Extra’s : Making of, audiocommentaar, …

We blijven met grote ogen staren naar Brooklyn Nine-Nine… een serie vol repetitieve en voorspelbare grappen, stagnerende personages en holle intriges. Ondanks dit alles is dit format perfect om de tijd te doden… en die tijd vindt u terug tijdens seizoen één, twee, drie… een beschamend plezier !

Maar dat legt nog steeds niet uit waarom Brooklyn Nine-Nine zo succesvol is, genoeg zelfs voor een vierde seizoen. Niets nieuws onder de zon dus, maar als liefhebber zal u zeker niet teleurgesteld worden ! Het blijft leuk !

Beoordeling : 6,5/10 Extra’s : Verwijderde scènes, featurettes, …

Terwijl het tweede seizoen op zijn einde loopt kunnen we bij de release van het eerste seizoen van Mr Robot eindelijk eens die verwarrende passages herbekijken ! Uitstekend bij momenten, vaag bij anderen.
Mr Robot blijft ondanks alles zeer interessant ! Er wordt slim ingespeeld op de « schizofrenie » van het hoofdpersonage, wat in dezelfde lijn als V for Vendetta. Een niet te missen productie die een zekere concentratie vergt !

Beoordeling : 7.5/10 Extra’s : Verwijderde scènes, blooper, making of…

In een ongedefinieerde toekomst, waar er een constante spanning heerst tussen bedrijfsoorlogen, radicale religieuze sectes en een politie bestaande uit bijna enkel premie jagers, … is het leven niet al te best !

Het is in deze sfeer dat we de charmante Dutch terugvinden, vergezeld van de gebroeders Jaqobis. Ze behoren tot de gilde van de Killjoys, befaamde premie jagers. Dit diverse trio houdt van actie, geld, rebelleert bij autoriteit en vormt een perfect team, ondanks de geheimen.

Killjoys, dat vaak doet denken aan het uitstekende en onderschatte Firefly (maar dan minder goed), beschikt over special effects die doen vermoeden dat het budget krap was, platvloerse humor en ietwat roestige actie. Een aanrader voor de liefhebbers van Sci-Fi (fans van Defiance bijvoorbeeld !).

Beoordeling : 6/10

In het kort :

Een kleine inhaalbeweging na de vakantie … Reign gaat ons niet onopgemerkt voorbij. Tussen de koninklijke pesterijen en de pest, teleurgestelde liefdes en intriges loopt alles goed… de fans zullen blij zijn !

The Killing Joke werd eindelijk verwerkt ! Afgeleid van een belangrijke aflevering van Batman, post Dark Knight (en dus heel wat donkerder). Heel wat fans waren geen liefhebber, riepen zelfs moord en brand… zo ver zullen wij echter niet gaan ! Wel noteren we dat deze animatie niet behoort tot de beste producties.

 

Commentaar geven op dit artikel