Infos

Engelse titel : Planet Earth
In de zalen vanaf: 3 mei 2006
Speelduur: 60 minuten
Genre: Documentaire
Land : GB (2006)

 VOD

Bekijk Planet Earth via video on demand/streaming.

 Synopsis

Planet Earth is een elfdelige serie natuurdocumentaires uit 2006, in meer dan vijf jaar gemaakt door de BBC, Discovery Channel en het Japanse NHK. Deze bestaat in totaal uit 13 uur aan beelden van wilde dieren, landschappen, onderwater-en luchtbeelden van over de gehele aarde. De documentaire wordt begeleid door een voice-over van David Attenborough in de Amerikaanse versie die van Sigourney Weaver). Planet Earth won een Emmy Award en werd verkocht aan 130 landen. Van het materiaal van Planet Earth werd in 2007 een bioscoopfilm gemaakt, genaamd Earth.

 1 Seizoenen

Seizoen 1 (2006)

11 afleveringen  | Uitzendingen : 03/05/2006 Van de grootste rivieren tot de hoogste bergen, van verborgen ondergrondse grotten tot uitgestrekte woestijnen: deze serie neemt je mee op een onvergetelijke reis langs de meest extreme leefomgevingen van dieren. Meer dan vijf jaar filmen, met ruim veertig high definition – camera's, op tweehonderd locaties: Planet Earth is niets minder dan het ultieme portret van onze aarde. Een monumentale documentaireserie waarin zeldzame gebeurtenissen, onmogelijke locaties en intieme momenten van dieren zijn vastgelegd. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (11 afleveringen)
From Pole to Pole
afleveringen 1 : From Pole to Pole
From Pole to Pole toont hoe de zon het leven op aarde bepaalt: een moeder ijsbeer en haar twee jongen, die op de Noordpool ontwaken uit hun winterslaap; een miljoen kariboes die, opgejaagd door wolven, over de Arctische vlaktes vluchten; honderden olifanten die een tocht ondernemen van de Kalahari-woestijn naar de Okavango-moerassen.
Mountains
afleveringen 2 : Mountains
Mountains legt uit welke geologische en vulkanische krachten de bergen hebben vormgegeven. Welke dieren kunnen overleven op de hoogste bergtoppen, in een wereld van rots, ijs en sneeuw?
Fresh Water
afleveringen 3 : Fresh Water
Deze episode volgt het water van de bergtoppen, via de rivieren, naar de zee en toont de exotische die hierdoor kunnen leven, zoals de enige zoetwaterzeehond ter wereld, een reuzensalamander in Japan en de Boto-rivierdolfijn uit de Amazone.
Caves
afleveringen 4 : Caves
Caves toont de ondergrondse werelden waar het leven niet gedomineerd wordt door zonlicht. In deze mysterieuze duisternis schuilt een weelde aan ongelooflijke kristallen en bizarre dieren, waarvan sommige hier voor het eerst zijn gefilmd.
Deserts
afleveringen 5 : Deserts
Woestijnen lijken levenloze vlakte, maar in feite zijn het gevarieerde ecosystemen, waar zeldzame dieren leven en waarin spectaculaire veranderingen in het landschap plaatsvinden: woeste zandstormen, het kort opbloeien van leven en een sprinkhanenplaag die slechts één keer in de dertig jaar voorkomt.
Ice Worlds
afleveringen 6 : Ice Worlds
IJswerelden ondergaan ongelooflijke transformaties: van totale duisternis tijdens de poolwinter naar de zomer, tijdens welke de zon nooit onder gaat. Planet Earth laat zien welk effect deze extreme seizoenen hebben op dieren als walvissen, pinguïns, walrussen en de moeder ijsbeer en haar twee jongen uit de eerste aflevering. Hoe gaat het twee jaar later met hen?
Great Plains
afleveringen 7 : Great Plains
Great Plains toont de uitgestrekte wildernis van de Afrikaanse Savanne, de Aziatische steppe, de Artische toendra en de Noord-Amerikaanse prairies. Op deze grasvlaktes leven uiteenlopende dieren, waaronder de Tibetaanse vos, de pika en de Mongoolse gazelle, waarvan Planet Earth als eerste de migratie op film wist vast te leggen.
Jungles
afleveringen 8 : Jungles
Jungles bedekken slechts 3% van de aardeoppervlakte, toch leeft hier meer dan de helft van alle diersoorten op aarde. Planet Earth biedt een unieke blik op deze fascinerende wereld, waar veel leven bloeit, maar waar overleven verre van makkelijk is.
Shallow Seas
afleveringen 9 : Shallow Seas
Shallow Seas richt zich op het leven in oppervlaktewateren, zoals de pas ontdekte koraalriffen in Indonesië waar fantasiedieren leven als zeepaardjes, 'elektrische' schaaldieren en zeeslangen die op een bizarre manier in groepen jagen en die hier voor het eerst zijn gefilmd.
Seasonal Forrests
afleveringen 10 : Seasonal Forrests
Seasonal Forrests toont indrukwekkende boslandschappen, zoals het Taiga-woud in het hoge noorden, een uitgestrekt woud, waar eenlingen als de warg (wolverine) en de lynx op zoek zijn naar prooi. In Madagasca bestuderen we de bizarre boabab, in Californie zien we de hoogste en oudste bomen ter wereld (4000 jaar!), terwijl we in de bossen van Oost-Rusland getuige zijn van de overlevingsstrijd van de zeldzame amur-luipaard.
Ocean Deep
afleveringen 11 : Ocean Deep
Oceanen bedekken tweederde van de aarde, maar zijn voor het grootste deel onontdekte werelden. Deze spectaculaire aflevering duikt in deze verborgen wereld en toont unieke opnamen van het gavarieerde leven, van de diertjes aan de oppervlakte tot de bizarre wezens in de diepte, zoals de vampierinktvis en de reuzenoctopus.

 Casting

David Attenborough

Himself - Narrator
Sigourney Weaver

Herself - Narrator (Discovery Channel version)
Sigourney Weaver

Self - Narrator (Discovery US Version)
Nikolay Drozdov

Self - Narrator (Russian Version)

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Planet Earth"

 Series in hetzelfde genre

American Experience - Documentaire
1

American Experience

Documentaire | 36 seizoen(en)  | 455 aflevering(en)
1988
TV's most-watched history series brings to life the compelling stories from our past that inform our understanding of the world today.
Grand Designs - Documentaire
2

Grand Designs

Documentaire | 24 seizoen(en)  | 299 aflevering(en)
1999
Met: Kevin McCloudBritish television series which features unusual and often elaborate architectural homebuilding projects.
Couples Therapy - Documentaire
4

Couples Therapy

Documentaire | 3 seizoen(en)  | 40 aflevering(en)
2019
Regie: Eli B. DespresMet: Orna Guralnik & Virginia GoldnerFar from reality-show caricatures, this is true documentary filmmaking that brings viewers into the authentic and visceral experience of weekly therapy with four couples. World-class therapist Dr. Orna Guralnik deftly guides the couples through the minefield of honest confrontation with each other... Verder lezen...
30 for 30 - Documentaire
8

30 for 30

Documentaire | 4 seizoen(en)  | 203 aflevering(en)
2009
Regie: Bill Simmons30 for 30 is the umbrella title for a series of documentary films airing on ESPN and its sister networks and online properties. The series, which highlights people and events in the sports world that have generally received small amounts of attention, has featured two "volumes" of 30 episodes each,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: