Elliot Page krijgt transgenderrol in The Umbrella Academy - Actueel Cinema

   - 

In de Netflix-serie 'The Umbrella Academy' zal acteur Elliot Page net zoals in het gewone leven een rol als transgender krijgen. Hij speelde de eerste twee seizoenen de rol van Vanya Hargreeves, maar zal vanaf het volgende seizoen veranderen in Viktor Hargreeves.

 In december 2020 maakte Page bekend voortaan door het leven te gaan als Elliot. Hij is naar eigen zeggen heel erg blij dat hij gewoon zichzelf kan zijn. "Er zijn geen onzekerheden meer of ik heb niet meer het gevoel dat ik moet vluchten. Ik had nooit gedacht dat ik me ooit zo goed zou voelen. Ik heb obstakels overwonnen en ben erg dankbaar voor de weg die ik heb afgelegd en voor alle steun", vertelde hij. 

Zijn rol in de reeks evolueert nu mee met zijn eigen transitie. In de komende seizoenen mag de acteur de rol van Viktor Hargreeves vertolken. Dat personage onderging ook een transitie en gaat nu door het leven als transman.  "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel het voor mij betekent om zo gesteund te worden", reageerde de acteur. (Belga / Belga)

© BAKOUNINE / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: