Franstalige tv-reeks "La Trêve" verkocht aan VRT en Zwitserse zender - Actueel Series

   - 

De Franstalige reeks "La Trêve" is zopas verkocht aan de VRT en de Zwitsers-Romaanse televisie (RTS). "La Trêve" is een misdaadreeks van 10 x 52 minuten, gecreëerd door Matthieu Donck, Stéphane Bergmans en Benjamin d'Aoust. Dat meldt de Franstalige filminstantie Wallonie Bruxelles Images. 

De vertoning van de reeks op la Une (RTBF) was volgens Wallonie Bruxelles Images een onverdeeld succes, met een gemiddeld kijkersaandeel van 22,5 procent of een gemiddelde van 400.000 televisiekijkers. De reeks kreeg volgens Wallonie Bruxelles Images ook kritische en professionele erkenning en wordt binnenkort voorgesteld op het Franse tv-festival Séries Mania festival in Parijs.

"La Trêve" is een misdaadreeks en een röntgenfoto van een afgelegen dorpje in de Ardeense bossen. De reeks vertelt het verhaal van Yoann Peeters (Yoann Blanc), een veertiger die sinds de dood van zijn vrouw beslist om zich samen met zijn dochter Camille terug te trekken in zijn geboortedorp Heiderfeld, waar er een betrekking bij de lokale politie is vrijgekomen. Maar de realiteit komt snel de rust verstoren. Enkele dagen na het lokale carnaval wordt het lichaam van een jonge Togolese voetballer, Driss Assani, in een rivier gevonden. Niemand in het dorp heeft ervaring met dit soort onderzoek, behalve Yoann. Terwijl niemand zich interesseert voor het lot van de jongen die op duizenden kilometers van huis gestorven is, begint Yoann de verborgen geheimen uit te spitten van de kleine gemeenschap die hij kent als zijn binnenzak.

De VRT zendt de reeks uit op Canvas. Een exacte uitzenddatum is er nog niet, maar waarschijnlijk komt "La Trêve" al dit najaar op antenne, meldt een woordvoerder van de openbare omroep. "La Trêve" werd geproduceerd door Hélicotronc in coproductie met de RTBF, Proximus en met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, CasaKafka Pictures, Wallimage-Bruxellimage. Vorige week kocht France2 de Franse uitzendrechten voor de reeks. Andere landen zijn bovendien in onderhandeling. (Belga / Belga)

 

 Meningen


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: