Infos

Engelse titel : Eigen Kweek
Geregisseerd door : Philippe De Schepper
In de zalen vanaf: 11 mei 2013
Speelduur: 50 minuten
Genre: Komedie
Land : BE (2013)

 VOD

Bekijk Eigen Kweek via video on demand/streaming.

 Synopsis

Eigen kweek vertelt het verhaal van de familie Welvaert, een familie van sympathieke aardappeltelers uit Heuvelland. Jos en Ria hebben twee zonen, Frank en Steven, die tot de frustratie van Jos geen enkele interesse tonen voor de aardappelteelt. En dan is er nog Geoffrey, een verre neef die ze als hun eigen zoon opvoedden nadat zijn vader om het leven kwam.

 4 Seizoenen

Speciaal seizoen (2016)

1 afleveringen  | Uitzendingen : 25/12/2016 Dit bevat één speciale kerst aflevering over de familie Welvaert. Dit speelt zich af tussen seizoen 1 en 2 van deze serie. Alle afleveringen weergeven 4
Alle afleveringen weergeven 4 (1 afleveringen)
afleveringen 1 : Kerst aflevering
Dit is een speciale kerst aflevering over de familie Welvaert. Dit is een op zichzelf staande aflevering, waarin we te zien krijgen hoe Frank en Julita zich tijdens de kerstperiode klaarmaken voor de geboorte van Franky. Maar uiteraard duiken er net op dat moment problemen op.

Seizoen 3 (2019)

6 afleveringen  | Uitzendingen : 01/01/2019 Het is voor Chantal nu helemaal duidelijk dat de broer van 'Den Ollander' de waarheid sprak en dat de familie Welvaert dus wel degelijk onder haar neus wiet heeft gekweekt. Maar kan ze dat ook bewijzen? Gedreven gaat ze op onderzoek uit. De nieuwe, Antwerpse commissaris René Vanderlinden lijkt het op Chantal gemunt te hebben en steekt een stokje voor haar onderzoek. De Spanning is te snijden bij de familie Welvaert. Frank en Julita zijn eindelijk opnieuw zwanger, en krijgen meer dan ze verwachten. Jos wil een punt zetten achter zijn carrière als aardappelteler en Steven probeert ervoor te zorgen dat zijn zwangere ex-vriendin Griet haar mond houdt over de wietteelt. De familie Welvaert lijkt er niet in te slagen hun wietverleden van zich af te schudden, want een nieuwe dreiging zit hen op de hielen. Dit leidt opnieuw tot veel spannende en komische situaties. Komen de Welvaertjes er weer zonder kleerscheuren van af of komt de waarheid nu toch aan het licht? Alle afleveringen weergeven 3
Alle afleveringen weergeven 3 (6 afleveringen)
afleveringen 1 : Bezig met etwuk
Chantal beseft dat de Welvaertjes wel degelijk wiet hebben gekweekt. Kan ze het bewijzen? Gedreven gaat ze aan de slag.
afleveringen 2 : Beschuldigd van etwa
De familie Welvaert weet dat Chantal hen verdenkt van het kweken van wiet. Frank heeft andere zorgen aan zijn hoofd: Julita is zwanger van een drieling.
afleveringen 3 : Wholemoal alone
Frank belandt onschuldig in de gevangenis en Jos en Ria voelen zich schuldig. Chantal start een onderzoek naar haar nieuwe baas, die het op haar lijkt gemunt te hebben.
afleveringen 4 : No kotje kotje
Frank wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Chantal ontdekt dat de nieuwe commissaris Vanderlinden goed bevriend is met de Franse crimineel Maurice Le Moko.
afleveringen 5 : Ze blow up job
Nu blijkt dat commissaris Vanderlinden niet samen werkt met Maurice Le Moko, zit Chantal in de knoei. Frank weet nu ook dat Jos de boerderij wil verkopen, en maakt ruzie over de erfenis.
afleveringen 6 : Tende
De bende van Maurice Le Moko broedt op een plan om een lastige getuige uit te schakelen. Slagen de Franse criminelen in hun opzet, of kan Frank definitief zijn onschuld aantonen?

Seizoen 2 (2016)

6 afleveringen  | Uitzendingen : 21/02/2016 We zijn vier jaar later. De ontmoeting met "den Ollander" uit de vorige reeks is nog maar een vage herinnering, tot "De broer van den Ollander" samen met Bernard op het erf van Jos staat. Hij komt het geld van zijn broer opeisen, dat de familie Welvaert vier jaar geleden mee naar huis genomen heeft. Wanneer de man te weten komt dat er van het geld niets meer over is, dwingt hij Jos om opnieuw wiet te kweken om het geld zo snel mogelijk terug te verdienen. Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (6 afleveringen)
afleveringen 1 : Er is daar een mijnheer
Vier jaar later. Het leven in Wijtschate gaat zijn gewone gang, tot de broer van den Ollander zijn opwachting maakt.
afleveringen 2 : Ut je schuv'n bluv'n
Nu de oranje wagen stuk is wil Julita 'nen groten' auto aanschaffen. Jos probeert Steven uit de wietkweek te houden en Griet wil vaderlijke gevoelens opwekken.
afleveringen 3 : Coloradokevers
Steven helpt zijn pa met de wiet.. euh de coloradokevers.
afleveringen 4 : Sick from Stockholm
Chantal gaat op zoek naar de wietkwekers die haar neergeslagen hebben. Ze heeft al een goede verdachte in het vizier. Frank vermoedt dat Jos opnieuw wiet aan het kweken is, maar doet een andere onaangename ontdekking.
afleveringen 5 : Jos, maak me nu los
De broer van den Ollander zit veilig opgesloten in de hangar. Jos, Steven en Bernard doorzoeken zijn huis op zoek naar de bewijzen. Frank wil er allemaal niets mee te maken hebben.
afleveringen 6 : The Code from a Dream from Mama
De broer van den Ollander heeft de Welvaertjes opnieuw in zijn macht. Hij weet niet dat Chantal hem in het vizier heeft en klaarstaat om hem op te pakken. Ook de familie heeft geen idee. Redden ze zich een tweede keer uit een benarde situatie?

Seizoen 1 (2013)

6 afleveringen  | Uitzendingen : 11/05/2013 Jos is door een ongelukkige belegging al zijn spaargeld kwijtgeraakt, maar hij is te trots om dat op te biechten aan zijn familie. Wanneer hij ontdekt dat zijn jongste zoon cannabis teelt, ziet hij daar een creatieve oplossing in om zijn financiële put te dempen. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (6 afleveringen)
afleveringen 1 : Een interessante investering
De familie Welvaert is een sympathieke boerenfamilie uit Wijtschate. Vader Jos besluit zijn geld te beleggen bij neef Geoffrey. Intussen laat zoon Frank zijn Filipijnse vriendin Julita overkomen. Algauw steken onverwachte cultuurverschillen de kop op.
afleveringen 2 : Mijn ma was mee
Jos en Steven beginnen aan hun wietplantage en trekken in het geheim naar een growshop in Nederland. Frank wil samen met zijn Julita een gezellig uitstapje maken naar Brugge om hun relatie te verstevigen, maar zijn ma gaat mee.
afleveringen 3 : Operatie Plukketuffers
Op de parking van het zwembad van Poperinge betrapt Chantal Steven met wiet. Ria is hierdoor in alle staten en Jos krijgt schrik dat Ria achter zijn geheim gaat komen. Frank komt voor het eerst onder de mensen samen met zijn Julita. Hij neemt haar mee naar een receptie in de garage waar hij werkt.
afleveringen 4 : What is that with the washing machine?
Ria is kwaad op Jos omdat hij wiet kweekt. Ze is bij Frank ingetrokken, maar die wil van zijn ma af. Intussen zet Nenita Julita onder druk om samen met haar en het geld van Lucien terug naar de Filipijnen te trekken...
afleveringen 5 : Tot 7x70 maal
De wiet is gedroogd en klaar om te verkopen. Enkel een koper ontbreekt nog. Ondertussen duikt neef Geoffrey terug op. Ria wil hem zijn misstap vergeven, maar de rest van de familie denkt daar anders over.
afleveringen 6 : En geen flikken!
Julita is per ongeluk ontvoerd. Frank gaat tot het uiterste om zijn vriendin terug te krijgen. Jos heeft moeite met het crimineel-zijn en wil zijn wiet niet meer verkopen.

 Casting

Dirk van Dijck

Jos Welvaert
Piv Huvluv

Stefaan
Sebastien Dewaele

Steven Welvaert
Sien Eggers

Ria Goudezeune
Maaike Cafmeyer

Chantal Vantomme
Wim Willaert

Frank Welvaert
Liesa Naert

Griet Despriet
Liesa Naert

Griet Despriet
Peter van den Begin

Commisaris René Verlinden
Mathias Sercu

Onderzoeksrechter Piet Despriet

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Barry - Komedie
3

Barry

Komedie | 3 seizoen(en)  | 32 aflevering(en)
2018
Regie: Bill Hader & Alec BergMet: Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler,...Bill Hader schittert als Barry, een depressieve huursoldaat met lage huurprijs uit het Midwesten. Eenzaam en ontevreden in zijn leven, reist hij met tegenzin naar Los Angeles om een hit uit te voeren op een aspirant-acteur.
Sex Education - Komedie
4

Sex Education

Komedie | 4 seizoen(en)  | 44 aflevering(en)
2019
Regie: Laurie NunnMet: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa,...Otis Milburn is een onervaren, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolstudent die bij zijn moeder Jean, een sekstherapeut, woont. Omringd door handleidingen, video's en saaie open gesprekken over seks, is Otis een terughoudende deskundige op dit gebied. Wanneer zijn thuissituatie op school wordt... Verder lezen...
Miracle Workers - Komedie
5

Miracle Workers

Komedie | 4 seizoen(en)  | 46 aflevering(en)
2019
Regie: Simon RichMet: Steve Buscemi, Daniel Radcliffe,...A comedy set in the offices of Heaven Inc. When God plans to destroy the Earth, two low-level angels must convince their boss to save humanity. They bet him they can pull off their most impossible miracle yet: help two humans fall in love.
Parlement - Komedie
6

Parlement

Komedie | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2020
Regie: Noé DebréMet: Xavier Lacaille, Liz Kingsman, Philippe Duquesne,...Samy, a young parliamentary assistant, arrives in Brussels after the Brexit referendum. He is not fit for the job. Samy doesn't know much about European institutions and he hopes to get away with it thanks to his cleverness…

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: