Infos

Geregisseerd door : Asmae El Moudir
In de zalen vanaf: 15 mei 2024
Speelduur: 96 minuten
Genre: Drama
Land : Marokko, Egypte (2023)

 Synopsis

De jonge Marokkaanse filmmaakster Asmae El Moudir wil weten waarom ze maar één foto uit haar kindertijd heeft, en waarom het meisje op de foto niet eens zijzelf is. Ze besluit het verleden en zijn mysteries te onderzoeken door een maquette te maken van de wijk Casablanca waar ze opgroeide. Daar begint ze de verhalen van haar moeder, vader en grootmoeder over hun thuis en hun land te ondervragen. Langzaam begint ze de lagen leugens en opzettelijke vergeetachtigheid te ontrafelen die haar leven hebben gevormd. De waarheid is moeilijk onder ogen te zien, maar in deze soms surrealistische non-fictiefilm begint Asmae El Moudir aan de oppervlakte te brengen wat echt is. 
Een web van leugens in de familie en een jonge vrouw op zoek naar de waarheid. Via haar eigen stem pendelt Asmae, dochter en filmmaker, tussen nationale en persoonlijke geschiedenis om het verhaal van de broodrellen van 1981 te vertellen en te laten zien hoe deze gebeurtenis zich verhoudt tot de hedendaagse Marokkaanse samenleving.

 VOD

Bekijk The Mother of All Lies via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: