Infos

 • 17 januari 2018
 • 115 minuten
 • Verenigde Staten (2107)
 • Engels

Synopsis

Moonee is 6 en heeft een eigenwijs karaktertje. Samen met enkele al even vrijpostige vriendinnen leeft ze volledig vrij gelaten in een motel in de buurt van Dinseyword. Haar streken lijken haar zeer jonge moeder Hally nauwelijks te verontrusten.

Video's van "The Florida Project"

VOD

Laden en bekijken The Florida Project met VOD.

Fotogalerij "The Florida Project" (8)

The Florida Project - Foto 1 The Florida Project - Foto 2 The Florida Project - Foto 3 The Florida Project - Foto 4 +3The Florida Project - Foto 5 The Florida Project - Foto 6 The Florida Project - Foto 7 The Florida Project - Foto 8

Mening van de pers

Knack
Brooklynn Prince en Bria Vinaite, de sterren uit The Florida Project
Quvenzhané Wallis uit Beasts of the Southern Wild (2012) is straks niet langer de jongste actrice met een Oscar-nominatie. Toch niet als het van de enthousiaste filmpers afhangt. Brooklynn Prince was amper zes toen ze Moonee speelde, een wildebras die met haar vriendjes van de zomer één langgerekt avontuur maakt terwijl haar moeder Halley tot het uiterste (en er voorbij) gaat om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze straalt even vlot pure vreugde uit als hartverscheurende wanhoop. En geen seconde... Verder lezen

Mening van de toeschouwers

 • Erg overgewaardeerde en teleurstellende film
  Het spel van de kinderen komt bij vlagen onnatuurlijk over. De beste rol is van Daniël Dafoe.

 • Ijzersterk sociaal portret
  Dit is een film in mooie pastelkleuren die via de ogen van de zesjarige Monee de onderklasse van de Amerikaanse samenleving belicht. Dit is één van de beste sociale films ooit gemaakt. Een instant classic! Niet te missen!

 • Een ondervertegenwoordigd deel van de Amerikaanse bevolking.
  -The Florida Project is een 2017 Amerikaanse drama film geregisseerd door Sean Baker, van een screenplay door Baker en Chris Bergoch. Het stars Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Christopher Rivera, en Caleb Landry Jones. Het plot volgt een 6-jaar-oud meisje levend in een motel met haar opstandige moeder in Orlando terwijl ze pogen uit de problemen te blijven en de eindjes aan elkaar te knopen; de titel van de film is afgeleid van de vroegere project naam voor de Walt Disney World Resort, gelokaliseerd dichtbij de plaatsing van de film. ----- -De film ontving lof van criticasters, te zijn onderscheiden voor zijn opvoering (specifiek Dafoe's) en Baker's regie, en was gekozen door beide de National Board of Review en American Film Institute als een van de top 10 films van het jaar. ----- "The Florida Project offreert een kleurrijk empathische kijk op een ondervertegenwoordigd deel van de Amerikaanse populatie dat bewijst interessant zelfs als het opwekt ontnuchterende vragen over modern Amerika. "----- “Succes”. ----- "Dafoe levert zijn fijnste opvoering in recente geheugen, brengend tot beraden, nuchter, onschijnheilig leven een karakter die biedt een schijn van hoop en zorg in een wereld op duidelijke wijze tekort aan beide. "----- " Het filmpje dat u huivert bij tijden, en u hoogstwaarschijnlijk niet tweemaal zal zien, maar het eenmaal gezien is een ervaring die u niet vlug zal vergeten. "

 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  "The Florida Project" is geselecteerd in...

  Andere films nu in de bioscoop...

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden