Infos

  • War Witch
  • 16 januari 2013
  • 90 minuten
  • Canada (2012)
  • Engels

Synopsis

Komona, een Afrikaanse meisje van 14, vertelt haar leven aan haar ongeboren kind: vanaf haar ontvoering door een rebellenleger drie jaar eerder tot aan de steeds terugkerende verschijningen van de geesten van hen die ze heeft vermoord. Ze heeft het ook over Magicien, de 15-jarige albino jongen die ze liefheeft.  
Regisseur Kim Nguyen wisselt realistische beelden van oorlogsgeweld en terreur af met droomsequenties, geworteld in traditionele Afrikaanse legendes, maar die tegelijkertijd het oneindige verdriet resoneren. Wat bovenal telt is de hardnekkigheid waarmee Komona overeind blijft. Ze is dan ook een baken van hoop voor een continent dat verlangt naar vrede. Rebelle/War Witch is een diepmenselijk verhaal van menselijke veerkracht.

Fotogalerij "Rebelle" (7)

Rebelle - Foto 1 Rebelle - Foto 2 Rebelle - Foto 3 Rebelle - Foto 4 +2Rebelle - Foto 5 Rebelle - Foto 6 Rebelle - Foto 7

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Rebelle"

Cinereview, uw filmweek - Actueel

Cinereview, uw filmweek

Deze week lijkt weer een goedgevulde bioscoopweek te worden, vooral dankzij de release van de langverwachte Tarantino film 'Django Unchained'!
Cinereview, uw filmweek - Actueel

Cinereview, uw filmweek

De onverslaanbare 'The Hobbit' staat nog steeds aan de top! Deze week staan er nochtans weer heel wat nieuwigheden op het programma. Misschien zal er dit keer wat verandering komen in de box-office?

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden