Infos

Engelse titel : Something in the Air
Geregisseerd door : Helvecio Ratton
In de zalen vanaf: 11 augustus 2004
Speelduur: 92 minuten
Genre: Drama
Land : Brazilië (2002)

 Synopsis

Politieagenten banen zich een weg door de smalle straten van een favela in Belo Horizonte. Drugdealers maken zich klaar voor een confrontatie en een clandestiene radio maant de mensen aan om in huis te blijven. De politie blijkt echter niet op zoek naar de drugdealers maar wil de radio het zwijgen opleggen. Joprge wordt opgepakt en komt in de gevangenis terecht. Daar vertelt hij zijn verhaal aan zijn medegevangenen. 
 
 
 
Flashback. Vier vrienden, Jorge, Brau, Roque en Zequiel dromen ervan om een radiostation uit de grond te stampen, van en voor de bewoners van de favela. Hun kleinschalig en amateuristisch project is al snel een groot succes. De armen krijgen een stem. Oproepen voor verloren huisdieren of pogingen om een familieruzie bij te leggen worden afgewisseld met hiphop en sambamuziek. Maar ook enkele offiiële instanties worden niet gespaard. En die pikken dat niet. 
 
 
 
De film is gebaseerd op het echte verhaal van Radio Favela, een illegaal radiozendertje, opgericht in 1980 in een favela. Hoewel al snel een groot succes, zou het nog 20 jaar duren vooraleer de zender een licentie kreeg als educatieve zender. De film, verteld in flashback, combineert een kern van waar gebeurde feiten met een fictief verhaal.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Tiger Stripes
6
24 april 2024

Tiger Stripes

 Regie: Amanda Nell EuMet: Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa, Shaheisy Sam,...Zaffan worstelt met de puberteit en ontdekt een angstaanjagend geheim over haar veranderende lichaam. Ondanks haar pogingen om het onvermijdelijke te verbergen, komen haar vrienden achter haar gevaarlijke geheim en keren ze zich tegen haar. Terwijl Zaffan verder in het nauw wordt gegeven door haar... Verder lezen...
Salem
7
24 april 2024

Salem

 Regie: Jean-Bernard MarlinMet: Dalil Abdourahim, Oumar Moindjie,...Djibril is een jonge Comorees die in een probleemwijk van Marseille woont. Hij is lid van de Sprinkhanen en verliefd op Camillla, een Roma-meisje dat lid is van de rivaliserende bende, de Krekels. Wanneer ze hem vertelt dat ze zwanger is, zegt Djibril dat ze abortus moet plegen om een bendeoorlog... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: