Infos

Originele titel : Pelle Politibil Går I Vannet
Geregisseerd door : Rasmus A. Sivertsen
Speelduur: 74 minuten
Genre: Animatie Film
Land : Noorwegen (2010)
Originele taal: Noors

 Synopsis

Een dikke kabel voorziet een klein Noors kustplaatsje van elektriciteit. Tijdens een hevige storm knapt de kabel en wordt het dorp in koude en duisternis gehuld. Pelle de politiewagen komt in actie en slaagt erin een nieuwe kabel langs de bergen naar het dorp te leiden. Hij komt in aanraking met de oude kabel, waar nog spanning op staat. Hij krijgt een gigantische schok; iedereen denkt dat Pelle's laatste uur geslagen heeft. Maar dan komt hij, vol energie, weer tot leven. Voortaan gaat hij door het leven als elektrische auto! Voor Pelle is het tijdperk van milieuvervuilende fossiele energie definitief voorbij; voor hem alleen nog schone energie. 
Intussen zijn buiten het dorp twee duistere figuren actief. Ze hebben een enorme stuwdam gebouwd om het water op te vangen uit de bron die het dorp van drinkwater voorziet. Het water wordt in fancy designflesjes gegoten. Tienduizenden flessen hebben ze al gevuld. Ze zijn van plan om het water duur te verkopen zogauw de warme zomer aanbreekt. 
Als Pelle de dorpelingen waarschuwt welk bedrog hen boven het hoofd hangt, wil niemand hem geloven. Gelukkig heeft hij een trouwe vriendin aan de otter Oda. 
Wanneer Oda hem uitlegt hoe belangrijk schoon water en schone lucht zijn voor dieren en mensen, is het Pelle duidelijk; die twee waterdieven moeten tegengehouden worden.

 VOD

Bekijk Pelle en de waterdieven via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: