Infos

Geregisseerd door : Prachya Pinkaew
In de zalen vanaf: 19 mei 2004
Speelduur: 105 minuten
Land : Thaïland (2003)

 Synopsis

De Bouddha Ong-Bak wordt reeds eeuwenlang vereerd en bewaakt in de tempel van Nong Pradu in Thaïland. Elk jaar opnieuw vieren de inwoners feest voor dit symbool van vrede, die hen ook bescherming biedt.  
 
Op een nacht wordt het hoofd van Ong-Bak gestolen en verkocht in Bangkok. Voor de dorpelingen is dit een slecht voorteken en moet het hoofd kost wat kost worden teruggevonden.  
 
De jonge wees, Ting, die door de monnik Pra Kru werd opgevoed, biedt zich aan als vrijwilliger om op zoek te gaan naar Ong-Bak's hoofd. Als bouddhist opgevoed, beoefent Ting ook een eeuwenoude gevechtsport, Muay Thaï, ook wel "de 9 wapens van het lichaam" genoemd. Als geen ander kent hij dan ook de dodelijke kracht die hier achter schuilt, en weet hij ook dat hij dit enkel mag gebruiken bij extreme situaties.  
 
In Bangkok ontmoet hij George, een kleine schurk, en diens medeplichtige Muay Lek, een meisje met een groot hart. Ting wordt al snel door George gedwongen om deel te nemen aan illegale gevechten georganiseerd door de lokale mafia. Verwikkeld in gevechten en achtervolgingen blijft Ting vastberaden op zoek gaan naar Ong-Bak!

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: