Mening van de pers

De Morgen
Review: Kleurrijk icoon krijgt kleurloos portret
Tot het einde van haar leven bleef de Duitse zangeres Nico vechten tegen de Velvet Underground-stempel die ze in de jaren 60 kreeg opgeplakt. De biopic Nico, 1988 wil daarbij helpen, maar doet net vermoeden dat Nico's latere carrière niet zo bijster interessant was. Verder lezen

Mening van de toeschouwers

 • Goede intressante film
  Goede film met prachtige soundtrack. De film is geen vrolijk relaas over de hoogdagen van de zangeres van The Velvet, maar een onverbloemde biografie over haar ups en downs en het pijnlijke traject van een uitzonderlijk aantrekkelijke succesvolle zangeres die zich door de jaren heen tracht staande te houden in de meedogenloze wereld van de muziek. De rol van Nico wordt fantastisch goed geïnterpreteerd door Trine Dyrholm. Wat een actrice - bravo!

 • Mooie film over een minder bekende Nico.
  De film "Nico" van Susanna Nicchiarelli gaat over de twee laatste levensjaren van Nico, de muse van Andy Warholl en destijds zangeres bij "The Velvet Underground". Nico, of Christa met haar echte naam, wordt prachtig geïnterpreteerd door Trine Dyrholm. Dyrholm zingt zelf de songs van Nico en werkelijk goed! We zien Nico die op tournee gaat met een nieuwe groep en die een nieuwe carrière probeert op te bouwen, ver van haar glamoureuse tijd met "The Velvet Underground". Ondanks alles kan ze niet zonder heroïne want uiteindelijk denkt ze toch ook vaak terug aan die tijd, met schuldgevoelens en een beetje nostalgie. En het is deze tweestrijd die mooi wordt gebracht : de flashback's van toen ze jong was flitsen door haar hedendaagse bestaan, nu is ze een oudere vrouw zonder succes. Ze wordt vaak geconfronteerd met onbegrip, het publiek kent haar niet, behalve die ene keer in Praag waar een enthousiaste groep jonge mensen haar toejuicht zoals vroeger. Interessant is ook haar strijd met haar eigen egoïsme. Kortom een film die men absoluut moet zien. Misschien voordien "Sunday Morning" of "Venus in Furs"van "The Velvet Underground beluisteren.

 • Goede film die zeker een bezoekje waard is!
  Goede, originele film die zich niet te veel toespitst op de muziek maar vooral op de levensloop en de neerwaartse spiraal in het leven van Nico. Goed geacteerd ook, vooral door Trine Dyrholm (Nico) zelf!

 • Meer commentaren weergeven...
 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Video's van "Nico, 1988"

  Infos

  • Nico, 1988
  • 18 april 2018
  • 93 minuten
  • België, Italië (2017)

  Synopsis

  Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

  Fotogalerij "Nico, 1988" (7)

  Nico, 1988 - Foto 1 Nico, 1988 - Foto 2 Nico, 1988 - Foto 3 Nico, 1988 - Foto 4 +2Nico, 1988 - Foto 5 Nico, 1988 - Foto 6 Nico, 1988 - Foto 7

  VOD

  Laden en bekijken Nico, 1988 met VOD.

  Andere films nu in de bioscoop...

  Dilili à Paris - Animatie Film

  Dilili à Paris

  Animatie Film 
  24 oktober 2018

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden