Infos

  • My Rembrandt
  • 97 minuten
  • Nederland (2019)
  • Nederlands

Synopsis

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (HET NIEUWE RIJKSMUSEUM) in de wereld van de oude meesters. MIJN REMBRANDT is naar eigen zeggen 'an epic art-thriller' geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. 
Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en 'hun' Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee 'nieuwe' schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

Video's van "Mijn Rembrandt"

Fotogalerij "Mijn Rembrandt" (3)

Mijn Rembrandt - Foto 1 Mijn Rembrandt - Foto 2 Mijn Rembrandt - Foto 3

Mening van de pers

Knack
'Mijn Rembrandt', een fly on the wall-film over de bewonderaars van de Hollandse meester
Wie was Rembrandt? Wat deed hij? Wat dreef hem? Het zijn vragen waar tal van documentaires en biopics al een antwoord poogden op te geven, maar regisseur Oeke Hoogendijk kiest in Mijn Rembrandt gelukkig voor een frissere insteek. Centraal in haar documentaire staat immers niet de zeventiende-eeuwse Hollandse meester zelf, maar wel de kunsthandelaars, verzamelaars en curatoren die, 351 jaar na Rembrandts dood, nog altijd in de ban blijken van zijn schilderijen, en dan zeker wanneer er plots... Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Mijn Rembrandt"

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden