Katanga Business

/10(0 stemmen)
Katanga Business

Infos

  • 1 april 2009
  • 135 minuten
  • België, Frankrijk (2009)
  • Frans

Synopsis

Na Mobutu, roi du Zaïre en Congo River zet Thierry Michel zijn ontdekkingstocht door Afrika verder en brengt hij ons nu naar de provincie Katanga in de Democratische Republiek Congo. In dit nieuwe Eldorado worden de nieuwe economische wereldbetrekkingen uitgetekend, waarbij miljarden dollars op het spel staan.  
 
Onder de personages tienduizenden "gravers" die op zoek zijn naar de nodige middelen om te overleven door illegaal de concessies van de mijnbouwmultinationals te ontginnen, terwijl de legale arbeiders strijden voor lonen en arbeidsomstandigheden die nauwelijks aanvaardbaar kunnen genoemd worden.  
 
Een stinkend rijke provinciegouverneur die verafgood wordt door de bevolking, een Belgische werkgever die de echte "Koning van Katanga" is, een Canadese bedrijfsleider die als een soort blanke tovenaar een verouderd industrieel overheidsimperium tracht te redden, een Chinees die het mijncontract van de eeuw komt afsluiten met de Congolese Staat: de personages in de nieuwe film van Thierry Michel creëren de nieuwe strategische allianties van Afrika.  
 
De lotsbestemmingen van deze personages verweven zich in een tragikomische film op de achtergrond van een economische en sociale oorlog die hier een symbolische en profetische dimensie aanneemt. Op die manier wordt Katanga Business een alles onthullende, wrange en realistische parabel over de globalisering, de verwachtingen die ze met zich meebrengt en haar donkerste keerzijden.

Video's van "Katanga Business"

Fotogalerij "Katanga Business" (4)

Katanga Business - Foto 1 Katanga Business - Foto 2 Katanga Business - Foto 3 Katanga Business - Foto 4

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Katanga Business"

Katanga Business - Bespreking

Katanga Business

De wantoestanden in een rijk Kongolees mijngebied als metafoor voor de globale economische situatie. De documentaire 'Katanga Business' heeft grote ambities maar vergeet zichzelf scherp te stellen.

Andere films nu in de bioscoop...

De Chaque Instant - Documentaire

De Chaque Instant

Documentaire 
Manneken Pis : L'Enfant qui Pleut - Documentaire

Manneken Pis : L'Enfant qui Pleut

Documentaire 

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden