Infos

Originele titel : La Solitudine Dei Numeri Primi
Geregisseerd door : Saverio Costanzo
In de zalen vanaf: 9 februari 2011
Speelduur: 90 minuten
Genre: Drama
Land : Italië (2009)
Originele taal: Italiaans

 Synopsis

Priemgetallen kunnen alleen maar gedeeld worden door 1 of door zichzelf. Het zijn eenzame getallen, ongrijpbaar voor anderen. Alice en Mattia zijn priemgetallen, allebei achtervolgd door tragedies uit hun jeugd.  
De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Wanneer hij terugkomt, is zijn zusje verdwenen. Ze wordt nooit meer gevonden.  
Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar, ze herkennen elkaars pijn en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Na de middelbare school vertrekt Mattia met een beurs naar het buitenland . Hij en Alice verliezen elkaar uit het oog.  
Wanneer zij elkaar jaren later weer terug zien, doen beiden een onthullende bekentenis.

 VOD

Bekijk De Eenzaamheid van de Priemgetallen via video on demand/streaming.

 Trailers

 Meningen

 Al het nieuws over "De Eenzaamheid van de Priemgetallen"

 Andere films nu in de bioscoop...

Retribution - Actie, Politie, Avontuur
1
20 september 2023

Retribution

Actie, Politie, Avontuur Regie: Nimród AntalMet: Liam Neeson & Matthew ModineDe Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: