Omar - Bespreking Cinema

    

Ik denk niet dat iemand van ons zich kan voorstellen hoe het moet voelen om in Gaza of (zoals de personages in Omar) de westelijke Jordaanoever te wonen.

Volgens mij beseft elke redelijke mens er dat nog meer geweld geen enkele vooruitgang boekt maar is dat op de duur de enige manier waarop je je frustratie kwijt kunt. Het is in elk geval de manier waarop Omar en zijn vrienden reageren, en de gevolgen zijn niet te overzien.

Net als in Paradise Now, de indringende film waarvoor regisseur Hany Abu-Assad in 2006 een Oscarnominatie kreeg, doet Omar alle moeite om zware politieke discussies uit zijn verhaal te weren. Voor zover dat überhaupt mogelijk is natuurlijk, want het is door de politieke spelletjes die op een hoger niveau gespeeld worden dat de regio er niet uitraakt. Het is Abu-Assad niet om het grote gelijk te doen maar wel om het dagelijkse leven van de gewone mensen, en in dit geval mooiere menselijke emoties zoals vertrouwen en liefde.

De personages uit Omar zouden niets liever willen dan even vreedzaam en onbezorgd leven als iedereen maar dat wordt hen onmogelijk gemaakt.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

HBO wijst Trump terecht na Game of Thrones referentie - Actueel

HBO wijst Trump terecht na "Game of Thrones" referentie

Het laatste seizoen van "Game of Thrones" kende zijn langverwachte première vorige week zondag. En ook Amerikaans president Donald Trump lijkt een grote fan. In een van zijn tweets kopieerde hij nogal nadrukkelijk de schijfstijl van de bekende serie. Een move waar HBO niet meteen mee was opgezet.
Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage' - Actueel

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage'

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet zijn volop bezig met de opnames van 'Cold Courage', een nieuwe internationale fictiereeks. Momenteel draait de ploeg scènes in Antwerpen. 'Cold Courage' zal later te zien zijn op VTM.
Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep: - Actueel

Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep:

Het immense succes van 'Game of Thrones' heeft een onverwachte bijwerking. De verkoop van huskies boomt, maar de dieren worden ook steeds vaker in de steek gelaten na een impulsieve aankoop
In 'Duelles' met Veerle Baetens! - Actueel

In 'Duelles' met Veerle Baetens!

Vanaf 24 april schittert Veerle Baetens als Alice Brunelles in de Franstalige film Duelles van Olivier Masset-Depasse. Een gestyleerde prent, die het thrillergenre à la Hitchcock in ere wil herstellen, over de band tussen twee vrouwen in de jaren zestig. Ze wonen naast elkaar in een koppelwoning.... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Johnny Depp slaat appartement ex-vrouw Amber Heard kort en klein - Actueel

Johnny Depp slaat appartement ex-vrouw Amber Heard kort en klein

Amber Heard heeft bij de rechtbank foto's ingediend die moeten aantonen hoe haar chique penthouse kort en klein werd geslagen door haar ex-man Johnny Depp. De foto's worden gebruikt als munitie in de rechtszaak die Depp heeft aangespannen tegen Amber, omdat zij hem heeft beschuldigd van... Verder lezen...