Twee journalisten stappen uit onvrede op bij Golden Globes-organisatie - Actueel Cinema

   - 

Twee leden van de Hollywood Foreign Press Association, die jaarlijks de Golden Globes uitreikt, zijn opgestapt. Een van hen is de Nederlandse journalist Diederik van Hoogstraten. De twee hebben volgens het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter een brief aan het bestuur gestuurd. 

Ze beschrijven de organisatie volgens The Hollywood Reporter als "een giftige plek" en stellen dat een groep leden pogingen om meer diversiteit te bewerkstelligen blijft blokkeren. Ook wordt pesten binnen de organisatie niet aangepakt. De brief die zij aan het bestuur hebben gestuurd is in het bezit van diverse Amerikaanse media.

De journalistenclub, die een kleine honderd leden telt, kondigde recent hervormingen aan. Zo zoekt de club bewust naar nieuwe leden onder journalisten van kleur en van buiten Californië. Maar veel spelers in Hollywood vinden dat die veranderingen niet ver genoeg gaan en te laat komen. Uit protest besloot NBC Universal, het tv-netwerk dat al tientallen jaren de uitreiking van de Golden Globes uitzendt, dit in 2022 niet meer te doen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: