Cameo van Matt Damon uit 'Ocean's 8' geknipt na uitspraken over #MeToo - Actueel Cinema

   - 

De korte verschijning van Matt Damon in de spionagekomedie 'Ocean's 8', over een groepje vrouwen die een roof plegen tijdens een liefdadigheidsbal, werd uit de finale versie van de film geknipt, weet entertainmentsite NME. De ingreep kwam er na enkele uitspraken die de gevierde acteur vorig jaar had gedaan over seksuele intimidatie in de filmindustrie. 

"Het is een keerpunt, en dat is geweldig. Maar er wordt bijna niet gesproken over de talloze mannen, waarmee ook ik samengewerkt heb, die dat soort dingen (seksuele intimidatie, nvdr.) niet doen", zei Damon in een interview met Business Insider. Die uitspraak ontketende vrijwel meteen een storm van protest op het internet.

Er werd een petitie opgestart die pleitte voor de verwijdering van Damon uit 'Ocean's 8', een film waarin vrouwelijke sterren als Sandra Bullock, Rihanna en Mindy Kaling de hoofdrol spelen. Die campagne verzamelde meer dan 28.000 handtekeningen. De acteur verontschuldigde zich daarna en liet optekenen dat hij "meer had moeten luisteren" alvorens zich te mengen in het debat.

Of de beslissing om Damon uit de film te schrappen daadwerkelijk ingegeven werd door de ophef rond diens uitspraken is niet duidelijk. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: