Cameo van Matt Damon uit 'Ocean's 8' geknipt na uitspraken over #MeToo - Actueel Cinema

   - 

De korte verschijning van Matt Damon in de spionagekomedie 'Ocean's 8', over een groepje vrouwen die een roof plegen tijdens een liefdadigheidsbal, werd uit de finale versie van de film geknipt, weet entertainmentsite NME. De ingreep kwam er na enkele uitspraken die de gevierde acteur vorig jaar had gedaan over seksuele intimidatie in de filmindustrie. 

"Het is een keerpunt, en dat is geweldig. Maar er wordt bijna niet gesproken over de talloze mannen, waarmee ook ik samengewerkt heb, die dat soort dingen (seksuele intimidatie, nvdr.) niet doen", zei Damon in een interview met Business Insider. Die uitspraak ontketende vrijwel meteen een storm van protest op het internet.

Er werd een petitie opgestart die pleitte voor de verwijdering van Damon uit 'Ocean's 8', een film waarin vrouwelijke sterren als Sandra Bullock, Rihanna en Mindy Kaling de hoofdrol spelen. Die campagne verzamelde meer dan 28.000 handtekeningen. De acteur verontschuldigde zich daarna en liet optekenen dat hij "meer had moeten luisteren" alvorens zich te mengen in het debat.

Of de beslissing om Damon uit de film te schrappen daadwerkelijk ingegeven werd door de ophef rond diens uitspraken is niet duidelijk. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: