The Finest Hours: Bevroren heldenmoed - Bespreking Cinema

 

Hoe breng je een grote catastrofe aan de man? Hoe zorg je ervoor dat de kijker meeleeft met de figuurtjes die rondlopen tussen de grootse speciale effecten? Het is een hamvraag die zowat alle rampenfilms moeten beantwoorden. The Finest Hours kiest voor een beproefde oplossing: stop er een romantisch verhaaltje in. Daarmee lost hij zijn problemen echter niet op.

Laten we wel wezen: je zegt zeker een paar keer ‘Wow!’ naarmate het verhaal zich voor je ogen ontvouwt. Het moment waarop de bemanning van de tanker beseft wat er gebeurd is, het lot van de reddingsboot, het gevecht met de beukende golven, het effectenteam van de film levert telkens voorbeeldig werk.

Die spektakelshots en -scènes vormen echter ook de schaarse hoogtepunten van de film. Het eigenaardige is vooral dat regisseur Craig Gillespie er zo moeilijk in slaagt om de indruk te wekken dat zijn karakters ernstig gevaar lopen. Oké, er wordt heel wat over en weer geschreeuwd en iedereen zegt wel dat het einde nabij is, maar de echte rillingen lopen je zelden of nooit over de rug. En dat zou je van een film als deze toch mogen verwachten. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Finest Hours

The Finest Hours

Thriller, Drama  Regie: Craig Gillespie Met: Chris Pine, Rachel Brosnahan, Eric Bana In februari 1952 wordt de oostkust van New England getroffen door een van de zwaarste stormen uit de geschiedenis. Het zorgt ervoor dat een olietanker voor de kust van Cape Cod letterlijk in tweeën breekt. Vier leden van de kustwacht trotseren met een kleine reddingsboot de koude temperaturen en 20... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: