'Party Girl', 'The Salvation', 'Club Sandwich',... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview, zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. De kinderen zijn terug naar school, de rust is terug! Geniet er volop van met een avondje bioscoop !

We beginnen met Party Girl. Het is het verhaal van Angélique, 60 jaar, die nog steeds houdt van feesten en van mannen. ’S Nachts werkt ze in een cabaret aan de Duitse grens. Maar Angélique wordt er niet jonger op. Op een dag beslist ze zich te settelen en aanvaardt ze het huwelijksaanzoek van één van haar habitués die dolverliefd op haar is. Zal ze zich kunnen aanpassen aan de routine van het dagelijkse leven samen? Opgenomen in documentairestijl, Party Girl is eerlijk en authentiek. Het personage van Angélique is aanhankelijk en ze verlaat onze gedachtes niet meer. Deze film over het lot van een passionele, gedreven vrouw, de stem en de verwelkte schoonheid van Angélique zullen u bijblijven, nog lang nadat u de zaal heeft verlaten.

The Salvation is een western die ons het verhaal vertelt van John. Wanneer deze de moordenaar van zijn familie doodt, ontketent hij de woede van de beruchte bendeleider Delarue. Verraden door zijn corrupte en laffe gemeenschap moet de vreedzame pionier veranderen in een wraakzuchtige jager, de outlaws doden en de stad schoonvegen. Alle clichés van de klassieke Western zijn hier verzameld en nochtans slaagt de Deense regisseur Kristian Levring er voldoende moderniteit in te blazen dankzij zijn politieke oncorrectheid. Het geheel wordt ondersteund door een uitstekende cast. Europeanen kunnen dus ook goede westerns maken. Doe uw beste Santiags aan en klim op uw paard, op naar de dichtsbijzijnde bioscoop !

Club Sandwich van Mexicaan Fernando Eimbcke toont ons de moeilijke periode van een ouder die geconfronteerd wordt met de overgang van het kind-zijn naar de volwassenheid. Het verhaal: “De 35-jarige alleenstaande moeder Paloma (María Renee Prudencio) en haar vijftien jaar oude zoon Hector (Lucio Gimenez Cacho) brengen hun vakantie door in een hotel aan het strand. Ze zijn elkaars beste vrienden, brengen de meeste tijd samen door, schertsen en delen zelfs hun intieme gedachten terwijl ze elkaars rug met zonnecrème inwrijven. Maar de delicate balans wordt verstoord wanneer Hector Jazmin ontmoet, een meisje van zijn leeftijd...” Een echte “tranche de vie” deze Club Sandwich, het toont ons hoe pijnlijk het is voor een moeder om haar zoon te laten gaan. Wees gerust, Club Sandwich is geen huilerige prent, Eimbcke brengt ons zijn verhaal met ongelofelijk veel humor.

Maintenant ou Jamais is de nieuwe film van Serge Frydman. Het verhaal gaat als volgt: Wanneer men huismoeder is dan berooft men, in principe, geen banken. Maar voor het ogenblik is dit misschien wel de enige oplossing die zekerheid kan bieden aan haar familie, en aan haar dromen. Leïla Bekhti is geweldig in haar rol van moeder/gangster. Betreurenswaardig is dat er wat te veel plaats wordt gelaten aan het romantische aspect.

Haas en Hert en Andere Verhaaltjes is de kinderfilm van de week. Het verhaal: “Haas en hert zijn twee dikke vrienden. Ze amuseren zich reuze met z'n tweetjes maar op een dag beseft Hert dat er een andere wereld bestaat. Hij wordt heel nieuwsgierig en gaat op zoek naar een formule om uit de tekening, in het echte leven te stappen. En dat lukt hem! Hert is superblij. Maar hoe geraakt hij nu terug bij zijn vriendje Haas?” Leuk en vertederend, de perfecte naschoolse film voor u kleine (b)engeltjes.

We eindigen met Hippocrate. Benjamin, toekomstige arts, doet zijn eerste stage in de dienst van zijn vader en niets gaat zoals gepland. Benjamin gaat brutaal geconfronteerd worden met zijn grenzen, zijn angsten, die van zijn patiënten, zijn familie, de artsen en het personeel. Zijn initiatie tot de wereld van de geneeskunde begint pas. De knipogen naar series als House MD zullen u zeker doen glimlachen, maar de film verliest al snel aan kracht. Het thema wordt niet voldoende uitgebuit en er is een vreselijk gemis aan creativiteit. Hippocrate is desondanks toch een aangename film, met zijn grappige en vertederende momenten.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: