Transformers: age of extinction ... van de hersenen! - Bespreking Cinema

    

Cade Yeager, de geniale maar straatarme uitvinder, ontdekt in een oude bioscoop een oude vrachtwagen die hij wil opknappen...

Enkele details trekken zijn aandacht, zoals verschillende granaathulzen in de veiligheidskooi van het voertuig, zodat hij het wrak koopt om eraan te werken. Het blijkt dat deze hoop schroot niets minder is dan Optimus Prime, zo hard beschadigd dat zijn carrière nagenoeg voorbij lijkt. Maar Yeager houdt vol, zodat de leider van de Autobots weer boven water kan komen, precies op tijd overigens! Er werd immers een geheim plan beraamd om de Autobots EN de Decepticons uit te schakelen, met een erg twijfelachtig doel.

Ze zullen het erg moeilijk krijgen om te ontsnappen aan tal van valstrikken en doders die achter hen aan worden gestuurd, Prime en de enkele collega's die nog in leven zijn, samen met Yeager, zijn dochter en haar vriendje. Van de Verenigde Staten tot China komen ze tegenover tot de tanden gewapende mensen te staan, of een nieuwe versie van de Decepticons.

Twee uur en vijfenveertig minuten na het begin van de persvoorstelling in de zaal van het grote Eldorado van UGC van Brouckère (altijd een plezier), kom ik groggy uit de bioscoop. Het moet gezegd dat  Transformers 4 (Age of Extinction) beslist niet zachtaardig is… Het publiek krijgt een Siamese filmvoorstelling te zien: twee quasi identieke films, die op een vreemde manier aan elkaar zijn geplakt. De ene speelt zich af in het land van Uncle Sam, de andere op Chinees grondgebied. Dat heeft effect, zeker omdat het scenario de ene slechterik na de andere opvoert, samen met nieuwe robots, kosmische knokpartijen, deugddoende vertragingen, soms onhandige dialogen, en uiteraard de plannen met de Amerikaanse vlag.  

De fans zullen er van smullen, de amateurs van cinema die "erover"' gaat zullen de film bewieroken, en zij die meer houden van delicate en fijnzinnige hapjes ... zullen snel de benen nemen. Aan u om te beslissen bij welk kamp u hoort...

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema