Cannes 2014 - 'Alleluia' van Fabrice du Welz in Quinzaine des Réalisateurs - Actueel Cinema

   - 

'Alleluia' van de Belgische filmmaker Fabrice du Welz is opgenomen in de 'Quinzaine des Réalisateurs' op het Festival van Cannes (15-25 mei). Het programma werd vandaag bekendgemaakt op het Forum des Images in Parijs. 

Alleluia is de vierde film van Fabrice du Welz. Het is een heel persoonlijke film over een destructieve passie, een vrije bewerking van een fait divers dat tussen 1947 en 1949 opschudding veroorzaakte in de VS. Moe getergd door een bezitterige en jaloerse echtgenoot is Gloria met haar dochtertje gevlucht en bouwt zij ver van de mensen en de wereld een nieuw leven op. Op aandringen van haar vriendin Madeleine stemt zij in met een ontmoeting met Michel via een datingsite. Michel, een klein en goedkoop oplichtertje, raakt helemaal de kluts kwijt door deze ontmoeting en Gloria wordt smoorverliefd op hem. Zij laat haar dochtertje in de steek en geeft zich uit voor de zuster van Michel opdat hij kan doorgaan met het oplichten van eenzame weduwen.

Het verhaal werd reeds meermalen verfilmd, onder meer door Leonard Kastle in 1969 (The Honeymoon Killers), door Arturo Ripstein in 1996 (Profundo Carmesi) en recent door Todd Robinson in Lonely Hearts (2006). "Ik zocht een geschikt project om opnieuw te kunnen samenwerken met Laurent Lucas, tien jaar na Calvaire. Daarnaast wilde ik opnieuw in de Ardennen gaan filmen, de onherbergzame landschappen waarin ik opgroeide", aldus Fabrice du Welz in het persbericht. "In Alleluia vinden we de personages van Calvaire terug, maar er is vooral Gloria, die spookachtige vrouw die je behekst en blijft achtervolgen (gespeeld door Lola Dueñas). Het was ook een mooie gelegenheid om opnieuw samen te werken met Vincent Tavier (C'est arrivé prés de chez vous, Aaltra, Calvaire, Panique au Village ...), die de film met zijn nieuwe productiehuis Panique ! produceerde en mee schreef aan het scenario." Fabrice du Welz debuteerde met 'Calvaire' tijdens de Semaine de la Critique in Cannes 2005. In 2007 draaide hij 'Vinyan' in Thailand. Die film werd geselecteerd voor de officiële selectie van de Mostra del Cinema in Venetië. 'Colt 45', een film noir met in de hoofdrollen Gérard Lanvin en Joey Starr, is op dit ogenblik in postproductie. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Alleluia

Alleluia

  Regie: Fabrice du Welz Met: Laurent Lucas, Lola Duenas, Helena Noguerra,... Gemanipuleerd door haar verliefde en jaloerse man, gaat Gloria er met haar dochter vandoor. Ze wil een nieuw leven beginnen, ver van alle mannen en de wereld. Haar vriendin Madeleine kan Gloria ervan overtuigen om via een datingsite met Michel kennis te maken. Bij de eerste ontmoeting is het al... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: