300: Rise of an Empire - Bespreking Cinema

   - 

‘We are Sparta!’: het is een zinnetje dat je weken na het bekijken van 300 bleef achtervolgen.

Hoewel Zack Snyders bioscoopbewerking van Frank Millers gelijknamige graphic novel qua scenario regelmatig de bocht uitging – van verdoken xenofobie tot latente homofobie – werkte de aan het expressionisme schatplichtige cgi-effecten en de over the top acteerprestaties wonderwel. Een brede waaier aan parodieën en kopieën bewezen dat eens te meer.

Deze sequel vertelt het verhaal van de land- en zeeslag die de Griekse generaal Themistokles tegen de oprukkende Perzen leverde. Dat Snyder dit keer geen plaatsnam in de regisseursstoel – hij heeft het dezer dagen te druk met een andere man-met-cape - wordt al snel pijnlijk duidelijk. Vervangend cineast Noam Murro, een reclamegenie dat eerder indieproductie ‘Smart People’ inblikte, ontbeert de strakke hand van de ‘Watchmen’-filmer.

De opeenstapeling actiesequenties overstijgen daardoor nooit het niveau van een duf doorslagje. Een jammere zaak, want het scenario is stukken intelligenter dan dat van het origineel. Zo illustreert men uitvoerig dat we vaak verantwoordelijk zijn voor de creatie van onze ergste vijand. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Naar de toekomst met Anima! - Actueel
Actueel

Naar de toekomst met Anima!

Anima is het jaarlijkse trefpunt voor liefhebbers van animatiefilms in Flagey, maar voor het eerst ook in de Marni! Van 23 februari tot 3 maart verkent Anima de toekomst, met een groot aantal korte sciencefictionfilms en speelfilms, en een retrospectief van de beroemdste sciencefictionanimatiefilms... Verder lezen...
300 : Rise of an Empire

300 : Rise of an Empire

Actie, Drama  Regie: Noam Murro Met: Eva Green, Rodrigo Santoro, Sullivan Stapleton,... Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: