'Mandela : Long Walk to Freedom', 'Walking with Dinosaurs', 'Belle en Sébastiaan'... uw Cinereview ! - Actueel Cinema

    

Wederom een hartelijk welkom in uw wekelijkse cinereview! Ook deze keer helpen we u verder op weg met het maken van de juiste keuze. Het begin van de kerstvakantie komt stilaan dichterbij en bijgevolg staan er dus ook weer tal van spannende releases op het programma!

De kerstvakantie is in aantocht, en dus beginnen we met de kinderen. Naast de cadeautjes, worden ze deze kerst ook overspoeld met kinderfilms! Eerste in onze review is ‘Walking with Dinosaurs’, u wellicht bekend van de bekende BBC docureeks. Defilm met geanimeerde dinosaurussen richt zich tot de allerkleinsten, zo is ook de wetenschappelijke uitleg op maat. Het digitale werk is opmerkelijk en de dino’s zien er echt uit. De kinderen zullen er van smullen. Om het allemaal nog wat leuker te maken, waarom koppelt u er geen bezoekje aan het natuurhistorisch museum aan?

Een kleine jongen, een grote hond, mooie berglandschappen... doet het allemaal een belletje rinkelen? Inderdaad, ‘Belle en Sebastiaan’ keren terug naar de bioscoop. Het verhaal : een kleine vertrekt op een tocht, op zoek naar zijn moeder, onderweg vergezeld door zijn trouwe metgezel. Heeft u er na het bekijken van de serie uit de jaren ’60, jaren therapie op zitten en wilt u die kruisweg niet meer opnieuw beleven? Geen zorgen,  de 2013-versie van ‘Belle en Sebastiaan’ is zijn hartverscheurende kant kwijt en is een fijne familiefilm geworden voor bij de feesten.

Nee hoor, de allerkleinsten worden ook niet vergeten. Tien jaar na ‘Loulou et les Autres Loups’ komt Loulou terug in ‘Loulou, l’incroyable secret’. Loulou en zijn vriendje Tom het konijn zijn ondertussen tieners geworden. Loulou dacht dat hij weeskind was maar leert dat zijn moeder levend en wel is. Loulou en Tom vertrekken dus om haar te vinden...

 

Op naar de volwassenen met ‘Mandela : Long Walk to Freedom’. Het onderwerp kon niet actueler zijn. Justin Chadwick tracht een tipje van de sluier te lichten op wacht één van de grootste persoonlijkheden was van de afgelopen jaren. Alle ingrediënten voor een grote film zijn aanwezig... en toch mist het iets.  We leren niets nieuws bij, maar de film brengt ons wel een correct beeld van deze “grote” mijnheer.

Japanner Hirokazu Koreeda komt terug met ‘Like Father, Like Son’, over één van zijn favoriete onderwerpen: de familie. Het, niet echt originele, verhaal over twee kinderen verwissel bij de geboorte, vindt zijn kracht dankzij meester Koreeda. Het is allemaal zeer netjes, afgelijnd en evenwichtig, een beetje zoals een Toyota die net uit de fabriek komt. Een lach, een traan, maar wel allemaal zeer ver verwijderd van de kerstsfeer...

We eindigen in goed humeur met ‘FC de Kampioenen : Kampioen zijn blijft Plezant’. Boma, Xavier, Marcske, ... ze zijn allemaal terug! De Kampioenen worden uitgenodigd in Frankrijk, maar wat een leuke reis moest worden loopt uiteindelijk helemaal verkeerd. In ’16 ans ou presque...’ maken we kennis met Arnaud Mustier, een jonge, briljante advocaat, die plots lijdt aan laattijdige puberteit.

Ook nog op het programma deze week: ‘Soof’, een Nederlandse romantische komedie, ‘When I Saw You’, een Grieks-Palestijns drama over het leven van Palestijnse vluchtelingen, en ‘Angélique’, de Franse klassieker, deze keer in een nieuw jasje gestoken door Ariel Zeitoun.

 

Voor ieder wat wils dus!

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews.be.

 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema