Byzantium: vampieren aan de kust... het bloed vloeit rijkelijk - Review Cinema

   - 

Neil Jordan keert terug naar zijn passie voor vampieren en vampierenfilms… Hij had ons al een fantastisch brouwsel opgediend met het klassieke Interview with a vampire, op een behoorlijk briljante manier, zelfs indien de film de .. tand des tijds niet zo goed doorstaat.

Byzantium neemt een hele andere vorm aan dan de bewerking van de wereld van Anne Rice. Hier vormen gotiek, esthetiek en een aanpak in de stijl van de onafhankelijke cinema, inclusief Engelse stranden (onrustwekkend en deprimerend), heidense goden en duivelse seksualiteit, een behoorlijk bedwelmende en gelaagde cocktail.   

Het is niet zo dat deze esthetische film geen gebreken heeft, maar hij bezit een onweerlegbare charme, zeker als u een zekere traagheid kunt appreciëren. Interessant.

Wat de extra’s betreft, is het heel wat minder: u vindt fragmenten uit de master class van Neil Jordan, gefilmd op het BIFFF, zonder enige ondertitels!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Byzantium

Byzantium

Thriller, Drama, Fantasy  Regie: Neil Jordan Met: Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Jonny Lee Miller,... Byzantium is het nieuwe vampire drama van Neil Jordan (Interview with the Vampire, Ondine, The Crying Game) waarin twee mysterieuze vrouwen, Eleanor (Saoirse Ronan - Hanna, The Host) en Clara (Gemma Arterton - Prince of Persia: The Sands of Time, Hansel & Gretel: Witch Hunters) hun toevlucht zoeken... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: