Escape Plan - Bespreking Cinema

   - 

Na ‘The Expendables’ zijn voormalige concurrenten Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger blijkbaar dikke vrienden geworden, want Rambo lijkt de Governator zo’n beetje opnieuw te introduceren aan het nieuwe jongerenpubliek (15-jarigen hebben Arnie immers nooit in de bioscoop bezig gezien).

Stallone mag hier uiteraard de held en de baas spelen, maar Schwarzenegger krijgt als sidekick al wat meer ruimte om de grapjas uit te hangen. Dat laatste lukt hem helemaal wanneer hij enkele minuten in het Duits mag uithuilen.

Het is bijna een hilarisch metafilmmoment, maar dat zal zeker niet de bedoeling geweest zijn. Want de makers nemen het compleet absurde ontsnappingsverhaaltje bijna over de hele lijn bloedserieus. Waarschijnlijk waren ze blind voor de hopen clichés, het slechte acteerwerk, de vreselijke karakterisatie (met Jim Caviezel als eenzijdige antichrist aan de leiding) en de flauwe grapjes.

Nooit gedacht dat ik het zou meemaken: Schwarzenegger die een slappe film van de verveling redt.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Escape Plan

The Escape Plan

Actie, Thriller  Regie: Mikael Hafström Met: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone,... Ray Breslin is 's werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om veiligheid. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens getraind op een enorme hoeveelheid overlevingstechnieken, zodat hij kan werken aan de best beveiligde gevangenissen ooit, waaruit ontsnappen onmogelijk... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: