Alex Agnew, Niels Destadsbader en Erika Van Tielen in vlaams gesproken animatiefilm Free Birds - Actueel Cinema

   - 

Stand-up Comedian/zanger Alex Agnew, acteur/presentator Niels Destadsbader en radio&tv-omroepster Erika Van Tielen verlenen hun stemmen aan de dolgekke animatiefilm Free Birds die vanaf 11 december in de bioscopen draait. 

Free Birds vertelt het verhaal van kalkoenen Reggie (Niels Destadsbader) en Jake (Alex Agnew) die de toekomst van de hele kalkoenenbevolking trachten te herschrijven door kalkoen definitief van het menu te schrappen tijdens de feestdagen. 

Regisseur en screenwriter Jimmy Hayward (bekend voor zijn animaties uit Toy Story, Monsters Inc. en Finding Nemo) en Academy Award®-winning producent Aron Warner (Shrek) brengen samen de eerste, volledig computer geanimeerde bioscooprelease uit van de award-winning Reel FX Animation Studios in Dallas, Texas.  

In de originele film bestaat de stemmencast uit Owen Wilson (Midnight in Paris), Amy Poehler (Horton Hears A Who!) en Woody Harrelson (The Hunger Games) en komt op 1 November in de Amerikaanse markt uit.

De Vlaamse adaptatie is van de hand van schrijver, muzikant en acteur Karel Vereertbrugghen. Karel heeft naast zijn muzikale carrière ook voor radio en televisie gewerkt. Zo werkte hij onder andere mee aan de Canvascrack met Herman Van Molle en radioprogramma´s als Het Vermoeden, De Nieuwe Wereld en De Perschefs. Ook is hij bekend als Peter Paulus Post in het kinderprogramma De Boomhut en had hij een gastrol in Kulderzipken.

 

Free Birds zal zowel in de originele als Vlaams gesproken versie uitgebracht worden in België.

 

Over de film

Reggie (Niels Destadsbader), een innemende en ietwat naïeve kalkoen, wil niet worden opgegeten tijdens de feestdagen en probeert zijn gevederde vrienden op de boerderij te overtuigen dat ze moeten ontsnappen. Samen met Jake (Alex Agnew) start hij een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te schrappen. Jake heeft een waanzinnig plan bedacht om in te breken bij een geheime legerbasis waar een tijdmachine staat. Hij wil terug in de tijd om ervoor te zorgen dat mensen nooit meer kalkoen eten. De twee werken zich keer op keer in de nesten, maar weten steeds op het nippertje te ontsnappen. Om hun plan helemaal te laten slagen krijgen ze de hulp van de knappe Jenny (Erika Van Tielen). Zal het hen lukken om het lot van alle kalkoenen te redden?

 

 Meningen

 Meer info over de films

Free Birds

Free Birds

 Regie: Jimmy HaywardREGGIE, een innemende en ietwat naïeve kalkoen, wil niet worden opgegeten tijdens de feestdagen. Hij probeert zijn gevederde vrienden op de boerderij te overtuigen dat ze moeten ontsnappen. REGGIE start samen met zijn maatje JAKE een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te... Verder lezen... Programmatie
Trailers
Monsters en co.

Monsters en co.

 Regie: David SilvermanMonsters, Incorporated is de grootste bangmaak-fabriek ter wereld, en Sulley is één van de beste medewerkers. Het is de taak van Sulley en z'n collega's om kleine kinderen bang te maken, en vervolgens de angstkreten (die als energiebron gebruikt worden) op te vangen. Op een dag wordt er per ongeluk... Verder lezen... Programmatie
Trailers
Toy Story

Toy Story

 Regie: John LasseterToy Story maken we kennis met de cowboy Woody. Woody is het favorite speelgoed van Andy. Op momenten dat er geen mensen in de buurt zijn komt al het speelgoed van Andy tot leven. Naast Woody bestaat het overige speelgoed van Andy uit o.a. Rex die een onnozele en onzekere dinosaurus is, Mr. Potatoe... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: