Vijf Debuutfilms Genomineerd voor European Discovery 2013 - Actueel Cinema

   - 

De European Film Academy feliciteert de genomineerden voor de EUROPEAN DISCOVERY 2013 – FIPRESCI PRIJS, een award die jaarlijks uitgereikt wordt als onderdeel van de European Film Awards aan een jonge, opkomende regisseur voor een eerste langspeelfilm.

De nominaties werden dit jaar bepaald door een commissie bestaande uit EFA Bestuursleden Helena Danielsson (Zweden) en László Kantor (Hongarije), EFA Leden Pierre-Henri Deleau (Frankrijk) en Jacob Neiiendam (Denemarken), evenals Alin Tasciyan (Turkije), Andrei Plakhov (Rusland), en Marco Spagnoli (Italië) als leden van FIPRESCI, de Internationale Federatie van Filmcritici.

Genomineerden zijn: 

EAT SLEEP DIE, CALL GIRL, MIELE, OH BOY, THE PLAGUE

De genomineerde films zullen snel voorgelegd worden aan de 2.900 EFA Leden die de winnaar kiezen. De European Discovery 2013 – FIPRESCI PRIJS zal dan uitgereikt worden tijdens de European Film Awards Ceremonie in Berlijn op zaterdag 7 december – met livestreaming via www.europeanfilmawards.eu en uitgezonden door verschillende zenders waaronder Arte en HBO.

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Oh Boy

Oh Boy

 Regie: Jan Ole GersterMet: Tom SchillingNiko is bijna 30, ziet er goed uit, maar heeft nog absoluut niets met zijn leven gedaan. Op zekere morgen komt alles echter in een stroomversnelling: vriendin, vader, geld, studie... zelfs een kopje koffie bestellen lijkt onmogelijk te zijn geworden in het vriendelijke Berlijn. Hoe moeilijk kan het... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: