Byzantium - Bespreking Cinema

   - 

Zo'n twintig jaar na zijn Hollywoodbewerking van Anne Rice-bestseller 'Interview with the Vampire' keert Neil Jordan terug naar het vampierengenre.

Ditmaal geen operateske hoektanden, luxueuze locaties en al dan niet gesuggereerde homoseksuele spanningen, maar intrigerende variaties op de bloedzuigermythe, druilerige kuststeden en ingewikkelde verhoudingen tussen man en vrouw, en moeder en dochter. The Host-alien Saoirse Ronan en Hansel & Gretel-heldin Gemma Arterton spelen twee eeuwenoude vampiers die allebei op hun manier het broodnodige bloed bekomen. De jongste van de twee gaat voor ouden van dagen die ze eigenlijk uit hun leiden verlost, terwijl moederlief zich meer als een seksueel roofdier gedraagt. Wanneer het duo een nieuwe verblijfplaats moet zoeken, komen ze in een bouwvallig hotel aan zee terecht.

Maar dan duiken er een hoop wel heel oude bekenden op. Aan interessante elementen geen gebrek in 'le nouveau' Jordan, maar zoals vaker werkt de Ierse cineast van parels als 'The Company of Wolves' en The Crying Game maar ook prut als In Dreams en The Brave One deze allemaal nogal slordig uit.

Resultaat: een caleidoscopische blik op een eerder simpel gegeven dat uiteindelijk meer frustreert dan prikkelt. Beste vondst: de twist in het conceptieverhaal van de bloedzuigers.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Byzantium

Byzantium

Thriller, Drama, Fantasy  Regie: Neil Jordan Met: Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Jonny Lee Miller,... Byzantium is het nieuwe vampire drama van Neil Jordan (Interview with the Vampire, Ondine, The Crying Game) waarin twee mysterieuze vrouwen, Eleanor (Saoirse Ronan - Hanna, The Host) en Clara (Gemma Arterton - Prince of Persia: The Sands of Time, Hansel & Gretel: Witch Hunters) hun toevlucht zoeken... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: