Cloverfield - Bespreking Cinema

 
Ieder trauma roept zijn eigen filmmonster in leven. De verschrikkelijke kernbomaanvallen op Nagasaki en Hiroshima leverde 'Godzilla' op, nu verwerkt 'Lost'-brein J.J. Abrams de aanslagen van 9/11 met een eigen creatie. Hoe het beest heet en hoe er helemaal uitziet, kom je nooit te weten tijdens deze dolle tocht door het plots belaagde New York. Aan de hand van zelfgeschoten videobeelden volgen we enkele hipsters die een vriendin proberen te redden. De verhaalwerking is superdoorzichtig, de zogenaamd non-professionele cast brengt het er bij momenten belabberd vanaf en het resultaat lijkt meer op een pretparkattractie (waar zijn de bewegende stoelen?) dan op een langspeelfilm. Toch zijn er genoeg scènes waarbij zelfs de meest cynische kijker met de handen voor de ogen zit en luidop 'niet doen!' roept. Als je het beest dankzij een tragische helikoptervlucht dan toch grotendeels te zien krijgt, valt op dat cgi-effecten ook echt overtuigend kunnen zijn. Cameraman Hud, een ietwat slome kerel, is trouwens onze nieuwe beste maat dankzij zijn verschrikkelijke oneliners en krampachtige pogingen tot humor. Ook fantastisch: het dreigende muziekstuk van 'The Incredibles'-componist Michael Giacchino dat de eindtitels begeleidt!
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Cloverfield

Cloverfield

Science-Fiction  Regie: Matt Reeves Met: Michael Stahl-David, Lizzy Caplan, Jessica Lucas Vijf jonge New Yorkers geven een afscheidsfeestje voor hun vriend op de avond dat een gigantisch monster de stad aanvalt. De film is een verslag van hun pogingen om deze onwerkelijke en gruwelijke gebeurtenis te overleven, verteld vanuit het perspectief van hun video-camera.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: