The Fifth Estate openingsfilm op toronto international film festival - Actueel Cinema

   - 

Het International Film Festival van Toronto opent haar festival met 'The Fifth Estate', de spannende WikiLeaks film van regisseur Bill Condon. De hoofdrol wordt vertolkt door Benedict Cumberbatch als WikiLeaks oprichter Julian Assange. Hij krijgt daarbij de steun en medewerking van Daniel Domscheit-Berg, gespeeld door Daniel Brühl. Ook Carice van Houten speelt een belangrijke rol in de film. De film is een coproductie van Afterworks en FBO. FBO werkte hiervoor samen met de Vlaamse producente Hilde De Laere, die al 'De Zaak Alzheimer' en 'Loft' op haar palmares heeft staan. 'The Fifth Estate' wordt ook ondersteund door het Belgische Tax Shelter. Er werd geduurende 38 dagen gefilmd in België.

In 'The Fifth Estate' volgen we Daniel Domscheit-Berg, een vroege aanhanger en collega van Julian Assange. De film bekijkt de eerste jaren van de website WikiLeaks, die leidden tot het publiceren van een aantal controversiële informatielekken. Het plotse succes van de website bracht zijn makers onmiddellijke bekendheid en transformeerde de informatiestroom van media.

In de film over de controversiële website schitteren Benedict Cumberbatch (als Julian Assange) en Daniel Brühl (als Daniel Domscheit-Berg), Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi, Dan Stevens, Alicia Vikander en de Nederlandse Carice van Houten.Bill Condon, bekend van 'Kinsey', 'Dreamgirls' en 'The Twilight Saga: Breaking Dawn', regisseerde de film. Het scenario is van de hand van Josh Singer ('Fringe', 'West Wing') en is gebaseerd op ‘Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website’ van Daniel Domscheit-Berg en ‘WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy’ van David Leigh en Luke Harding. Producers zijn Steve Golin en Michael Sugar, met Jeff Skoll van Participant Media en Jonathan King als executive producers.

'The Fifth Estate' is 4 december in België en Luxemburg de bioscoop te zien, de distributie wordt verzorgd door Entertainment One Benelux.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Fifth Estate

The Fifth Estate

Biografie, Drama  Regie: Bill Condon Met: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl,... In The Fifth Estate volgen we Daniel Domscheit-Berg, een vroege aanhanger en collega van Julian Assange. De film bekijkt de eerste jaren van de website WikiLeaks, die leidden tot het publiceren van een aantal controversiële informatielekken. Het plotse succes van de website bracht zijn makers... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: