Safety Not Guaranteed - Bespreking Cinema

 

'Gezocht: iemand die terug in de tijd wil reizen met mij. Dit is geen grap. Je wordt betaald als we terugkomen. Je moet je eigen wapens meebrengen. Ik heb dit al eens gedaan. Je veiligheid is niet gegarandeerd.' Naar aanleiding van voorgaande advertentie - best bizar, niet? - trekken drie journalisten naar een afgelegen kuststadje in de VS. Na een tijdje blijkt niet alleen het 'onderwerp' van hun artikel - een uiterst melancholische eenzaat - maar ook de situaties waarin het trio zich bevindt meer dan gemengde gevoelens los te weken. Debuterend langspeelfilmmaker Colin Trevorrow maakt indruk met wat aanvankelijk een typische indiekomedie van Amerikaanse makelij lijkt maar gaandeweg veel gelaagder blijkt. In het begin vormen Aubrey Plaza, Jake Johnson en Karan Soni met hun uiteenlopende tics een uiterst grappige groep reporters. Maar de toevoeging van Mark Duplass' mysterieuze personage verandert de dynamiek helemaal. Langzaam maar zeker transformeert de film in een aandoenlijk emotioneel-entertainend drama dat doet inzien dat spoken uit het verleden je soms heel hardnekkig blijven achtervolgen. Ook best opmerkelijk: je blijft je tot op het einde afvragen of het tijdreisgegeven al dan geen bullshit is. En plots lijkt het vanzelfsprekend dat Trevorrow 'Jurassic Park 4' gaat regisseren.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Safety Not Guaranteed

Safety Not Guaranteed

Komedie  Regie: Colin Trevorrow Met: Aubrey Plaza, Jake M. Johnson, Karan Soni,... Komedie waarin drie journalisten via een contactadvertentie op het spoor komen van een jongeman die zich voorbereidt op een tijdreis. Een van de medewerkers ontwikkelt gevoelens voor de paranoïde maar eenzame man en gaat op onderzoek uit naar wat hij werkelijk van plan is.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: