Epic - Bespreking Cinema

 

Een ding kan je onmogelijk ontkennen: 'Epic', het nieuwste product uit de Blue Sky-studio (de animatiefabriek waar eerder onder meer de 'Ice Age'-verhalen en 'Robots' van de band rolden), ziet er fantastisch uit. Als het avontuur van start gaat, duurt het een hele tijd voor je beseft dat je überhaupt naar animatie zit te kijken, zo overtuigend is het allemaal. De beeldenpracht die regisseur Chris Wedge en zijn computercrew creëren, blijft bovendien de hele film door verbazen, en dat is zeker geen geringe prestatie. De visuele krachttoeren zijn jammer genoeg ook de belangrijkste troeven die 'Epic' uit zijn mouw schudt, met de snedige actiescènes en de olijke randkarakters (de driepotige hond, het slijmerige slakkenduo) als bijkomende verstrooiing. Het verhaaltje werd weliswaar bij elkaar geschreven door (minstens) vijf scenaristen, maar die houden het bij een rechtlijnige plot waarvan je na vijf minuten al de finish kunt ontwaren. Van de "verborgen strijd in het bos tussen leven en verval" tot de moraal "Veel bladeren, één boom, we zijn allemaal verbonden", verrassen doet 'Epic' op geen enkel moment. (RN)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

His Dark Materials één van de duurste Britse reeksen ooit - Actueel

"His Dark Materials" één van de duurste Britse reeksen ooit

Voor wie na het afscheid van "Game of Thrones" wanhopig op zoek is naar een nieuwe, groots opgezette fantasyreeks met een rist bovennatuurlijke wezens en een vleugje magie, kan "His Dark Materials" misschien redding brengen. Zo schrijft Humo.
Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards - Actueel

Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards

Zaterdag worden in het Spaanse Sevilla de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film "Le Jeune Ahmed" van Jean-Pierre en Luc Dardenne en vijf Belgische coproducties maken deel uit van de 46 langspeelfilms die naar een nominatie dingen.
Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind - Actueel

Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind

De Amerikaanse acteur Richard Gere (70) en zijn vrouw Alejandra Silva (36) zijn negen maanden na de geboorte van hun zoon alweer in verwachting. Ingewijden zeggen in het Spaanse blad HOLA! dat de publicist en activiste inmiddels drie maanden zwanger is.
Gilmore Girls-acteur Brian Tarantina overleden - Actueel

"Gilmore Girls"-acteur Brian Tarantina overleden

Brian Tarantina, vooral bekend omwille van zijn rol als kioskeigenaar Bootsy in de tv-serie "Gilmore Girls", is zaterdag overleden op 60-jarige leeftijd. De precieze omstandigheden van zijn overlijden zijn nog niet bekend.
Sky werkt aan remake Beau Séjour - Actueel

Sky werkt aan remake "Beau Séjour"

De Vlaamse reeks "Beau Séjour" krijgt een Engelstalige remake. Volgens Deadline zou Sky een adaptatie maken van de dramareeks.