Hansel & Gretel : Witch Hunters - Bespreking Cinema

 
Er zijn zo van die films die geen kans krijgen. Vaak doet Hollywood het zichzelf aan. Neem nu deze geüpdatete versie van het overbekende sprookje over twee kinderen die in een huis van snoep gevangen worden genomen door een heks. Eerst werd de release een jaar uitgesteld. Daarna volgden berichten over een verplichte digitale 3D-bewerking. En het proces waarbij ze de film testen op onschuldige proefkonijnen verliep allesbehalve vlekkeloos. Toch is de prent redelijk ongeschonden uit de strijd gekomen. In dit avontuur waarin de gekende sprookjesfiguren opgegroeid zijn en korte metten maken met heksen groot en klein wordt actie, splatter en humor op entertainende wijze vermengde. Gemma 'Quantum of Solace' Arterton en Jeremy 'The Bourne Legacy' Renner amuseren zich rot als de titelpersonages. Die andere Bondgirl Famke Janssen is heerlijk als de opperheks. De speciale effecten, de set design (en de 3D) ogen spectaculair. De humor - en dan vooral het overschot aan anachronismen - mist nooit doel. En het verhaal bevat wonder boven wonder meer dan de nodige verrassingen. Helemaal te gek zijn de korte speelduur - een opluchting is deze tijd van drie uur durende dreundrama's - en de emotionele betrokkenheid die je met de personages - en dan in het bijzonder met een wel heel speciale sidekick - voelt.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Hansel & Gretel : Witch Hunters

Hansel & Gretel : Witch Hunters

Actie, Horror, Komedie, Fantasy  Regie: Tommy Wirkola Met: Gemma Arterton, Jeremy Renner, Famke Janssen Vijftien jaar na het traumatische incident bij het gemberkoekhuisje waarbij ze bijna het leven lieten zijn de tweeling Hans en Grietje volwassen geworden. Ze zijn nu gespecialiseerde premiejagers die op jacht zijn naar heksen. Eén van die heksen terroriseerde hen op jonge leeftijd.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: