Tim Burton's 'Frankenweenie' debuteert op Internationaal Filmfestival van Gent - Actueel Cinema

 
De allernieuwste Tim Burton film Frankenweenie wordt op de 39e editie van het Filmfestival van Gent - één van de meest prominente Europese filmevenementen - voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. Het creatieve genie Tim Burton brengt ons met Frankenweenie een hartverwarmend verhaal over een jongen en zijn hond. Wanneer het hondje van de jonge Victor - Sparky - door een auto aangereden wordt en sterft, besluit Victor de kracht van de wetenschap te gebruiken om zijn beste vriend terug tot leven te brengen. Hij probeert zijn zelfgemaakte creatie geheim te houden, maar wanneer Sparky ontsnapt ontdekken Victor's klasgenoten, leraren en de inwoners van de hele stad hoe monsterlijk het kan zijn om een tweede kans in het leven te krijgen. De stop-motion animatiefilm Frankenweenie is in zwart-wit gefilmd en gemaakt in 3D, waardoor de klassieke stijl een geheel nieuwe dimensie krijgt. Naast de persvisie op 9 oktober volgen nog vier publieke voorstellingen op 10, 11, 13 en 14 oktober. De nieuwste Burton maakt deel uit van een indrukwekkend programma van meer dan honderd films waar iedereen zijn gading kan vinden. De filmregisseur en producent Tim Burton wordt alom beschouwd als één van de meest creatieve en fantasierijke filmmakers. De voorbije jaren kende hij succes in zowel live-action als animatiefilms. Zo zijn de stop-motion films 'Corpse Bride' en 'Nightmare before Christmas' en Disney's 'Alice in Wonderland' slechts een aantal van de vele meesterwerken die onder zijn naam staan. Elk jaar in oktober stelt het Filmfestival van Gent ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de gehele wereld. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 130.000 toeschouwers aan te trekken. Het 39ste Filmfestival Gent loopt van 9 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Sphinx, Studio Skoop, KASKcinema, Caermersklooster en 't Kuipke. The Walt Disney Company (TWDC) is het nummer één entertainmentmerk ter wereld. Daarnaast is het bedrijf terug te vinden in de top tien van 's werelds grootste en sterkste merken. TWDC bestaat uit vijf onderdelen waaronder parks en resorts, studio's, merchandise, interactive en tv- en mediadistributie. TWDC Benelux is onderdeel van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers. Frankenweenie speelt vanaf 17 oktober in de bioscoop! (Walt Disney Belgium)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who' - Actueel

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who'

Jodie Whittaker heeft bevestigd dat ze ook volgend seizoen te zien zal zijn als protagoniste in 'Doctor Who'. Dat deed de Britse actrice in een interview met Entertainment Weekly. Het wordt het derde seizoen waarin Whittaker de tijdreizende Time Lord speelt in de iconische BBC-reeks.
George Clooney vreest in een rolstoel te belanden - Actueel

"George Clooney vreest in een rolstoel te belanden"

Het gaat niet goed met George Clooney. Zijn rugproblemen zijn zo ernstig dat hij vreest voor altijd in een rolstoel te belanden. "George is doodsbang om afhankelijk te worden van wie dan ook", klinkt het bij een vriend van de 58-jarige steracteur in magazine Primo.
Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.