Tim Burton's 'Frankenweenie' debuteert op Internationaal Filmfestival van Gent - Actueel Cinema

 
De allernieuwste Tim Burton film Frankenweenie wordt op de 39e editie van het Filmfestival van Gent - één van de meest prominente Europese filmevenementen - voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. Het creatieve genie Tim Burton brengt ons met Frankenweenie een hartverwarmend verhaal over een jongen en zijn hond. Wanneer het hondje van de jonge Victor - Sparky - door een auto aangereden wordt en sterft, besluit Victor de kracht van de wetenschap te gebruiken om zijn beste vriend terug tot leven te brengen. Hij probeert zijn zelfgemaakte creatie geheim te houden, maar wanneer Sparky ontsnapt ontdekken Victor's klasgenoten, leraren en de inwoners van de hele stad hoe monsterlijk het kan zijn om een tweede kans in het leven te krijgen. De stop-motion animatiefilm Frankenweenie is in zwart-wit gefilmd en gemaakt in 3D, waardoor de klassieke stijl een geheel nieuwe dimensie krijgt. Naast de persvisie op 9 oktober volgen nog vier publieke voorstellingen op 10, 11, 13 en 14 oktober. De nieuwste Burton maakt deel uit van een indrukwekkend programma van meer dan honderd films waar iedereen zijn gading kan vinden. De filmregisseur en producent Tim Burton wordt alom beschouwd als één van de meest creatieve en fantasierijke filmmakers. De voorbije jaren kende hij succes in zowel live-action als animatiefilms. Zo zijn de stop-motion films 'Corpse Bride' en 'Nightmare before Christmas' en Disney's 'Alice in Wonderland' slechts een aantal van de vele meesterwerken die onder zijn naam staan. Elk jaar in oktober stelt het Filmfestival van Gent ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms voor uit de gehele wereld. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 130.000 toeschouwers aan te trekken. Het 39ste Filmfestival Gent loopt van 9 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Sphinx, Studio Skoop, KASKcinema, Caermersklooster en 't Kuipke. The Walt Disney Company (TWDC) is het nummer één entertainmentmerk ter wereld. Daarnaast is het bedrijf terug te vinden in de top tien van 's werelds grootste en sterkste merken. TWDC bestaat uit vijf onderdelen waaronder parks en resorts, studio's, merchandise, interactive en tv- en mediadistributie. TWDC Benelux is onderdeel van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers. Frankenweenie speelt vanaf 17 oktober in de bioscoop! (Walt Disney Belgium)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Makers van 'The Simpsons' halen Donald Trump door de mangel - Actueel

Makers van 'The Simpsons' halen Donald Trump door de mangel

De makers van 'The Simpsons' hebben opnieuw stevig de draak gestoken met de Amerikaanse president Donald Trump. In een parodie op 'West Wing Story' worden de vier Congresleden die volgens hem "terug naar hun land moeten" opgevoerd. Het filmpje werd op YouTube geplaatst.
Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader - Actueel

Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader

De Amerikaanse sterregisseur Quentin Tarantino heeft bekendgemaakt dat hij met zijn vrouw Daniela Pick (35) een kind verwacht. Het is voor het 56-jarige filmicoon de eerste keer dat hij vader wordt. Dat meldt People Magazine.
Dwayne The Rock Johnson is best betaalde acteur - Actueel

Dwayne "The Rock" Johnson is best betaalde acteur

Hollywoodster Dwayne "The Rock" Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
Speeddate met... Tim Mielants! - Actueel

Speeddate met... Tim Mielants!

Vanaf 28 augustus loopt 'De Patrick', de prachtige debuutfilm van Tim Mielants, bij ons in de zalen. Daarin schittert onder meer Kevin Janssens, die voor deze rol maar liefst 17 kilo bijkwam. Hoewel haast onherkenbaar, belichaamt hij de Patrick als geen ander.    Verder lezen op Cinevox
Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.