The Watch - Bespreking Cinema

 
Elk jaar is het weer raak. Een van de vele zomerblockbusters krijgt er om onverklaarbare redenen flink van langs door de Amerikaanse pers. Vorig jaar werd Jon Favreau-genremengelmoes 'Cowboys & Aliens' ongemeen hard aangepakt. En dit jaar was het de beurt aan deze sciencefictionkomedie met hoofdrollen voor humoristische hoofdvogels Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill en 'The IT Crowd'-gezicht Richard Ayoade. Goed, de monteur had best wat mogen snijden in het overschot aan 'zie ons hier een stevig potje improviseren'-momenten. Maar daar houdt het geklaag - wat ons betreft - op. De personages - een echtgenoot met issues, een vader die zijn rebelse tienerdochter quasi-alleen moet opvoeden, een moederskindje dat gefaald is voor zijn politie-examen en een bizarre Brit - voelen levensechter aan dan de gemiddelde geinige filmfiguur. Het uitgangspunt - het viertal begint een burgerwacht na een bizarre moord in hun wijk - levert ideaal voer voor een intelligente commentaar op de Amerikaanse kleinburgerlijkheid. De bloeddorstige buitenaardse wezens tegen wie het team het uiteindelijk moet opnemen zien er qua design straffer uit dan de creaturen uit veel serieuzere soortgenoten. En de van de pot gerukte finale kan tellen als subversief hoogstandje.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Watch

The Watch

Science-Fiction, Komedie  Regie: Akiva Schaffer Met: Jonah Hill, Ben Stiller, Vince Vaughn Een groep vrienden (Stiller, Vaughn, Hill en Ayoade) vormt een burgerwacht in hun woonwijk om meer tijd met elkaar door te brengen en even aan het familieleven te kunnen ontsnappen. Echter, wanneer de groep een complot ontdekt dat de hele wereld bedreigt, zullen ze tot actie moeten overgaan.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: