Take Shelter - Bespreking Cinema

 
Op het eerste gezicht heeft Curtis het helemaal voor elkaar. Hij is gelukkig getrouwd. Zijn doof dochtertje zal in de nabije toekomst kunnen horen. Zijn collega's bij het bouwbedrijf zijn stuk voor stuk toffe types. En zijn huis in een landelijk dorpje in Ohio is perfect in orde. Spijtig genoeg wordt Curtis' geluk bedreigd door zijn psyche. Steeds vaker droomt hij over apocalyptische taferelen. Zondvloedachtige regenbuien bedreigen zijn gezin en woonst, akelige orkanen komen steeds dichterbij, zelfs onschuldig lijkende vogels hebben het op hem gemunt. Curtis vreest het ergste. Jaren terug werd zijn moeder immers geïnterneerd wegens verregaande psychische problemen. Regisseur Jeff Nichols, een festivalfavoriet vanwege zijn debuut 'Shotgun Stories', mocht ook voor zijn tweede langspeelfilm een heleboel prijzen in ontvangst nemen - o.a. op de Sémaine de la critique en het Filmfestival van Deauville. En dat is meer dan terecht. 'Revolutionary Road'-revelatie Michael Shannon is verbluffend aandoenlijk als de protagonist en ook de rest van de van de cast - je herkent o.a. 'The Tree of Life'-ega Jessica Chastain levert fantastisch werk. Kers op de taart zijn de visueel verbluffende visioenen die andermaal bewijzen dat cgi ook poëzie kan opleveren. Een puik psychologisch portret.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: The Beach house - Actueel

Vanavond op TV: The Beach house

Kijk vanavond, nu maandag 17 augustus, om 20u35 op VITAYA naar "The Beach house"!
Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden - Actueel

Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden

De actrice Ruth Gassmann die in de jaren zestig bekendheid verwierf als de hoofdrolspeelster in de Duitse voorlichtingsfilms 'Helga', is overleden. Ze stierf vrijdag in München op 85-jarige leeftijd na een korte ernstige ziekte. Dat heeft haar zoon aan het nieuwsagentschap dpa gemeld.
Vanavond op TV: Hancock - Actueel

Vanavond op TV: Hancock

Kijk vanavond, nu zondag 9 augustus, om 20u30 op Q2 naar "Hancock"!
Vanavond op TV: Legally Blonde - Actueel

Vanavond op TV: Legally Blonde

Kijk vanavond, nu zaterdag 8 augustus, om 20u25 op VIJF naar "Legally Blonde"!
Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen - Actueel

Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen

Harry Shearer, stemacteur voor de animatieserie 'The Simpsons', trekt van leer tegen de groeiende opvatting als zou het ongepast zijn om de stemmen van gekleurde personages te laten inspreken door witte acteurs. Hij kant zich zo tegen de beslissing van de makers om niet langer witte acteurs te... Verder lezen...
Cameron Diaz heeft 'vrede' gevonden sinds ze gestopt is met acteren - Actueel

Cameron Diaz heeft 'vrede' gevonden sinds ze gestopt is met acteren

Cameron Diaz zegt dat ze 'vrede' heeft gevonden sinds ze zes jaar geleden met pensioen ging. De 47-jarige voormalige actrice besprak haar besluit om te stoppen met acteren en zich terug te trekken uit Hollywood tijdens een interview voor Gwyneth Paltrow's 'In Goop Health: The Sessions' serie, op... Verder lezen...
Laat je meeslepen door The High Note - Actueel

Laat je meeslepen door The High Note

Wat is er in deze onzekere tijden leuker dan een film over de realisatie van je dromen? Dat is wat The High Note, een glamoureuze komedie, over de muziekscene in Los Angelen biedt. Vanaf nu woensdag verschijnt de film in alle bioscoopzalen.