Swooni - Bespreking Cinema

 
Zes hoofdpersonages, 24 uur, één locatie. De Vlaamse regisseur Kaat Beels legde zichzelf voor haar eerste film (al dan niet uit noodzaak) duidelijke beperkingen op. Tegelijk kan je niet ontkennen dat ze ambitie aan de dag legt want het is niet iedereen gegeven om een verhaal dat verschillende plotlijnen door elkaar weeft tot een goed einde te brengen. Beels brengt het er zeker niet slecht vanaf. Je voelt dat ze het medium beheerst (ze heeft dan ook al de nodige ervaring met kortfilms en televisie) en haar talent om acteurs tot uitstekende vertolkingen te brengen laat haar opnieuw niet in de steek. Meer zelfs, als 'Swooni' op één vlak in het oog springt, dan is het wel vanwege zijn acteurs, die vaak meer uit hun personage halen dan er strikt genomen in steekt. 'Swooni' heeft namelijk vaak moeite om dieper te graven dan de mooie oppervlakte, ook al omdat hij zelden een pad kiest dat je zelf nog niet in de verte kon zien liggen. Je kan de dromerig naïeve sfeer nog verdedigen door te stellen dat de film over (al dan niet vervulde) dromen gaat maar als kijker hoop je toch op een beetje meer verrassing. Iets om de volgende keer rekening mee te houden? (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Swooni

Swooni

Drama  Regie: Kaat Beels Met: Geert van Rampelberg, Sara De Roo,... In het broeierige stadscentrum van een grote stad, tijdens een bloedhete zomer, kruisen de wegen van zes uiteenlopende mensen. Allemaal willen ze een ander, beter leven.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: