Harry Brown - Bespreking Cinema

 
Op acteerprestaties valt niks aan te merken, de fotografie combineert een mooie mix van ouderwetse en hypermoderne beeldmagie en het verhaal doet je meer dan een keer naar de keel grijpen. Waarom krijgt dit Michael Caine-vehikel dan zo'n lage beoordeling van ons? Omdat de achterliggende boodschap rechtser dan rechts is! Normaliter mengen wij politiek en cinema niet, maar dit langspeelfilmdebuut van Daniel Barber is zo rechts dat Adolf Hitler hem onmiddellijk tot zijn favoriete film zou kronen. De 'The Dark Knight'-butler speelt het titelpersonage, een gepensioneerde marinier wiens vrouw en dochter al dan niet recentelijk overleden zijn. Wanneer zijn enige makker omgebracht wordt door het lokale schorriemorrie, beslist de oude knakker om grote kuis te houden in het sociale appartementencomplex waar hij woont. Tegelijkertijd probeert politiedetective Emily Mortimer ('Shutter Island') het toenemende geweld op haar eigen manier in te dijken. De dappere dame wordt echter op alle mogelijke manieren tegengewerkt door haar luie oversten en collega's. In tegenstelling tot 'Gran Torino', Clint Eastwoods meesterlijke 'neem het recht in eigen handen'-tragedie, is hier geen enkele relativerende of verlossende factor te bespeuren. Resultaat: een 'bange blanke man'-manifest dat een bittere nasmaak achterlaat!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig.
Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden - Actueel

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.
Vanavond op TV: Allied - Actueel

Vanavond op TV: Allied

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 22u30 op VTM naar "Allied"!
Vanavond op TV: Troy - Actueel

Vanavond op TV: Troy

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 20u35 op VIER naar "Troy"!
5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan - Actueel

5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan

Ben jij ook zo'n grote fan van Tom Clancy's Jack Ryan? Heb jij de eerste twee seizoenen ook op één twee drie uitgekeken? Wij maakten alvast een selectie van enkele gelijkaardige series die je kan bingewatchen terwijl je vol ongeduld wacht op seizoen drie!
Vanavond op TV: Aloha - Actueel

Vanavond op TV: Aloha

Kijk vanavond, nu donderdag 28 mei, om 20u35 op VIJF naar "Aloha"!
De beste nieuwe seizoenen die tot nu toe in 2020 verschenen - Actueel

De beste nieuwe seizoenen die tot nu toe in 2020 verschenen

Hoewel 2020 al een zeer bizar jaar was, leverde dit jaar ons toch ook al enkele straffe nieuwe seizoenen van enkele topseries op. Ontdek hier ons overzicht van enkele sterke nieuwe seizoenen die dit jaar reeds verschenen en de moeite waard zijn om te bingewatchen.
Vanavond op TV: The Romantics - Actueel

Vanavond op TV: The Romantics

Kijk vanavond, nu woensdag 27 mei, om 20u35 op VITAYA naar "The Romantics"!