Maak kennis met de personages uit 'The Princess and the Frog' - Actueel Cinema

 
In februari 2010 kan je naar Walt Disney zijn nieuwste sprookje gaan kijken. Met 'De Prinses en de Kikker' keert hij terug naar de nostalgische wereld van de traditionele handgetekende 2D-animatie. Zoals de traditie voorschrijft, kan je de film niet alleen in de originele versie bewonderen, maar ook in een leuke Vlaamse versie. Niemand minder dan Sandrine Van Handenhoven, Stan Van Samang, Roel Vanderstukken, Eline De Munck, An Nelissen, Dirk Van Der Merlen en Ruben Block nemen je mee op avontuur. Om een tipje van de sluier te lichten, laten we je nu al kennismaken met de hoofdpersonages. Prinses Tiana Tiana is geen doorsnee sprookjesprinses. Ze droomt ervan om haar eigen restaurant te openen in New Orleans en heeft meerdere baantjes om het geld hiervoor bij elkaar te sprokkelen. Voor andere dingen heeft ze oog noch tijd. Tot de dag dat een pratende kikker, die beweert dat hij een prins is, haar pad kruist... Prins Naveen Prins Naveen is een verwende en onverantwoordelijke prins afkomstig uit het verre Maldonië. Zijn liefde voor Jazz leidt hem naar New Orleans, waar de onweerstaanbare charmes van deze levensgenieter menig vrouwenhart sneller doet kloppen. Zijn nieuwsgierigheid en wens naar geld leiden hem naar Dr. Facilier, waar zijn leven een hele andere wending -of in dit geval sprong- zal nemen. Louis Louis is een goedgehumeurde alligator met een hart van goud. Hij heeft een ware passie voor Jazz en is een zeer getalenteerde trompetspeler. Zijn muziek blaast leven in het avontuur van Tiana en Prins Naveen. Dr. Facilier Dr. Facilier is een verschrikkelijk slinkse kwakzalver, probeert altijd zijn zin te krijgen via magische spreuken en zogenaamde vrienden die de grens tussen leven en dood, goed en slecht, al lang zijn gepasseerd. Zodra hij hoort dat er een prins in de stad is, bereidt hij een plan voor om zijn honger naar geld te sussen.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
The Princess and the Frog

De prinses en de kikker

Animatie Film  Regie: Ron Clements & John Musker Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Temidden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: