Paranormal Activity - Bespreking Cinema

 
Een camera, goed geluid en de verbeelding van de toeschouwer, meer heb je niet nodig om de nekharen van je publiek overeind te zetten. Op de laatste seconden na (die overigens ingefluisterd werden door Steven Spielberg en eigenlijk het zwakst van de hele film zijn) heeft 'Paranormal Activity' die boodschap zeer goed begrepen. De film puurt zijn spanning uit de vraag of er überhaupt iets aan de hand is in het huis waar Micah en Katie hun apparatuur hebben opgesteld. Worden ze belaagd door bovennatuurlijke krachten of trekken ze enkel verregaande conclusies uit eenvoudige en verklaarbare gebeurtenissen? Op het moment dat de film die vraag beantwoordt, begint de fun natuurlijk pas echt, en ook daar laat regisseur Oren Peli zien dat hij het genre snapt. Hij concentreert zich vooral op de geluidsband (het geheime wapen van elke goeie huiverfilm) en beperkt de visuele effecten tot een minimum. Jammer genoeg zwemt 'Paranormal Activity' van voor tot achter in het vaarwater van 'The Blair Witch Project'. Daar is op zich niets mis mee, maar omdat hij zo trouw zijn voorbeeld volgt, weet je perfect waar hij naartoe gaat. Een klein beetje meer eigen persoonlijkheid had deze effectieve thriller pas echt angstaanjagend gemaakt. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Paranormal Activity

Paranormal Activity

Thriller  Regie: Oren Peli Met: Micah Sloat, Katie Featherston, Mark Fredrichs,... Een jong koppel neemt hun intrek in een nieuwe woonst. Beetje bij beetje worden ze zich bewust van een "aanwezigheid" die hun de stuipen op het lijf jaagt. Vooral 's nachts lijkt de demonische kracht actief.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: