Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend - Actueel Cinema

   - 
Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend

Voor de rechtbank van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag het proces begonnen tegen acteur Alec Baldwin. Hij wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag op de set van de film "Rust" in oktober 2021.

Op de filmset viel toen een dode. Coproducer en hoofdrolspeler Alec Baldwin was aan het oefenen met een revolver. Het wapen mocht eigenlijk niet geladen zijn, maar ging toch af. Cameravrouw Halyna Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte gewond bij het incident.

De rechtszaak moet de verantwoordelijkheid bepalen van de 66-jarige Baldwin. De acteur riskeert een celstraf van 18 maanden.

Baldwin heeft altijd gezegd dat hem verzekerd was dat de revolver ongevaarlijk was en hij ontkent dat hij de trekker overhaalde. Zijn advocaten hebben tevergeefs geprobeerd om de zaak te seponeren.

Volgens het parket heeft Baldwin op de filmset elementaire veiligheidsregels genegeerd.

Baldwin heeft intussen een minnelijke schikking getroffen met de familie van Halyna Hutchins. Weduwnaar Matthew Hutchins werd uitvoerend producent van 'Rust', en volgens hem was de dood van zijn vrouw een "verschrikkelijk ongeval".

Hannah Gutierrez-Reed, wapenverantwoordelijke bij de opnames voor 'Rust', kreeg medio april 18 maanden effectieve celstraf.

(Belga / VRW)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend - Actueel
Actueel

Proces tegen acteur Alec Baldwin geopend

Voor de rechtbank van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag het proces begonnen tegen acteur Alec Baldwin. Hij wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag op de set van de film "Rust" in oktober 2021. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: